Kirsten Flipkens a jucat primul său meci la profesioniști în anul 2001. După 21 de ani, belgianca este pregătită să își încheie cariera după turneul de la Wimbledon, acolo unde a reușit și cea mai importantă performanță a carierei: semifinala din 2013.
Într-un interviu pentru WTA, Flipkens a dezvăluit de ce se retrage după ediția din acest an de la Wimbledon, în ciuda faptului că a înregistrat rezultate bune la ‘s-Hertogenbosch și Eastbourne:
"În restul sezonului avem terenuri de zgură și de hard. Iarba a fost mereu suprafața mea preferată. Din acest motiv am vrut să mă opresc la Wimbledon. Este greu să mă duc în fiecare zi la antrenamente, atât fizic, cât și psihic.
National Bank Open
Simona Halep a aflat când va debuta la Toronto! Anunțul făcut de organizatorii Rogers Cup
ACUM O ZI
Cred că a sosit momentul să spun la revedere, chiar dacă am avut câteva rezultate grozave în ultimele săptămâni. Mereu există un moment potrivit pentru a te retrage și acum este momentul potrivit pentru mine", a spus Flipkens.
Citește și:

Flipkens a vrut să se retragă încă din 2020

"Mereu am tras de mine cu accidentările, am revenit de multe ori. Acum trei ani, planul era să mă retrag la Wimbledon 2020, dar știm cu toții ce s-a întâmplat cu pandemia. Am zis că mai merită o încercare, dar am avut acea accidentare la gleznă în ianuarie 2021.
Dar sunt destul de încăpățânată, iar faza este că, pentru mine, Wimbledon este locul unde trebuie să joc ultimul meci. A treia oară e cu noroc anul acesta", a mai spus Flipkens.
Kirsten Flipkens a trecut de Jaimee Fourlis (150 WTA) în primul tur de la Wimbleon, scor 7-5, 6-2, urmând să o întâlnească pe Simona Halep joi, în turul al doilea. Până acum, Halep și Flipkens s-au întâlnit de cinci ori, românca fiind cea care s-a impus de fiecare dată.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3400449.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
National Bank Open
Americanii nu-i dau prea multe șanse Simonei Halep la Toronto! Predicțiile specialiștilor
IERI LA 07:04
National Bank Open
Simona Halep va avea un debut facil la Toronto! Primul test dificil ar putea veni abia în turul 3
06/08/2022 LA 04:59