Simona Halep, campioană în 2019 la Wimbledon, o va întâlni în primul tur la ediția din acest an pe Karolina Muchova, ocupanta locului 82 WTA. Poziția cehoaicei în ierarhia mondială nu este proporțională cu valoarea de care a dat dovadă în trecut. În 2019 și 2021, cehoaica de 25 de ani a ajuns până în sferturile de finală la Wimbledon, pierzând cu Svitolina, respectiv Kerber.
ÎN CE FAZĂ A COMPETIȚIEI VA AJUNGE SIMONA HALEP LA WIMBLEDON 2022?
Așadar, partida dintre campioana din 2019 și o dublă sfertifinalistă va fi printre punctele de atracție ale primului tur. Rămâne de văzut în ce formă de joc se află Muchova. Cehoaica a jucat un singur meci pe iarbă anul acesta, la Berlin, și a fost învinsă în mod clar de Ons Jabeur, cu un dublu 6-3.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 6 ORE
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, încrezătoare înaintea duelului cu Muchova la Wimbledon

"Da, e un prim tur foarte dificil. Știu că joacă bine pe această suprafață. O cunosc foarte bine. O să fie o mare provocare. Adică, nu am nimic de pierdut. Anul acesta am spus că vreau să-mi acord timp pentru a mă îmbunătăți cât mai mult posibil în ceea ce am de făcut. Anul trecut a fost cel mai dificil an. Așa că încerc să mă bucur. De fiecare dată când intru pe teren, cred că am șansa mea. Așa că voi lupta pentru pentru ea", a spus Simona Halep la conferința de presă de la Wimbledon.
În acest sezon, Muchova a sărit peste turneele din Australia și din Orientul Mijlociu pentru a se reface complet, dar accidentările i-au dat în continuare bătăi de cap. Primul turneu jucat în 2022 a fost la Miami, când s-a retras înaintea duelului cu Osaka din turul 3. În sezonul de zgură nu și-a găsit ritmul și după ce a pierdut în turul doi la Madrid și în turul 2 la Roma, Muchova a fost nevoită din nou să declare forfait, la Roland Garros, în meciul cu Anisimova din turul 3. Partida de marți va fi prima întâlnire directă dintre Halep și Muchova.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
National Bank Open
Bornele uimitoare atinse de Simona Halep la Toronto! Ce a reușit după victoria zdrobitoare cu Vekic
ACUM 14 ORE
National Bank Open
Bookmakerii s-au lămurit! Cota primită de Simona Halep la câștigarea titlului de la Toronto
ACUM 15 ORE