Simona Halep se pregătește pentru a treia semifinală a carierei la Wimbledon. În penultimul act de la All England Club, Halep o va întâlni pe Elena Rybakina, după ce a trecut în sferturi de americanca Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4.
Simona Halep a făcut un turneu foarte bun până acum, fără să piardă set în cele cinci partide disputate până în semifinale. Prestațiile sale din ultimele zile se aseamănă cu cele din 2019, atunci când Halep a cucerit titlul la Wimbledon.
Cu toate acestea, au trecut trei ani de la succesul Simonei din finala cu Serena Williams, iar de atunci s-au întâmplat foarte multe lucruri în viața acesteia:
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM 3 ORE
"Simt că acești 3 ani au trecut ca 10 ani. S-au întâmplat foarte multe lucruri în viața mea, mai ales accidentările. A fost greu, am pierdut încrederea în mine, că pot fi în continuare o jucătoare bună. M-am chinuit mult, dar toate acestea rămân în trecut. Acum mă bucur de moment, că pot fi în altă semifinală de Grand Slam.
În continuare spun că în finala din 2019 am jucat cel mai bun tenis, a fost meciul perfect. După modul în care mă simt pe teren, cum joc meci de meci, simt că sunt foarte aproape de acel nivel. Nu mai folosesc la fel de multă energie, sunt mai calmă, sunt mai agresivă, nu mai alerg la fel de mult ca înainte. Simt că sunt mai solidă, fizic și psihic.
Nu e ușor să schimbi atâtea lucruri pe care le-am făcut timp de 15 ani. Mă consumă puțin din punct de vedere mental, dar rămân pe acest drum și mă simt mult mai bine când o fac", a declarat Simona Halep într-un interviu acordat pentru Eurosport.
Citește și:

Simona Halep, înaintea semifinalei cu Rybakina: "Îmi controlez mai bine emoțiile"

Simona Halep a fost întrebată de Barbara Schett cum reușește să rămână concentrată pe parcursul turneelor, știind că se apropie din ce în ce mai mult de trofeu:
"Am mai fost în această poziție. Simt că îmi controlez emoțiile mult mai bine acum. Iau fiecare zi în parte, nu mă gândesc la alte lucruri. Nu mă gândesc că mai avem două meciuri în acest turneu. Mă gândesc doar la meciul din semifinale în care voi da totul", a mai spus Simona Halep.
În ceea ce privește semifinala de astăzi, Simona Halep este conștientă că jocul său o avantajează atunci când întâlnește jucătoare precum Anisimova sau Rybakina, dar nu își va subestima adversara din penultimul act:
"Pot să spun că joc bine cu ele, am multă experiență cu astfel de jucătoare. Multe dintre ele lovesc tare mingea, dar niciodată nu e ușor cu ele, nu știi la ce să te aștepți. Dar am încredere, va fi o provocare pentru amândouă. Mă simt bine, acesta este cel mai important lucru", a adăugat Halep.
Duelul Simona Halep - Elena Rybakina, din semifinalele Wimbledon, este în direct azi, în jurul orei 17:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Halep nu o "sperie" pe Haddad Maia înaintea finalei de la Toronto: "Mi-am propus s-o înving iar!"
ACUM 4 ORE
National Bank Open
Simona Halep și "asul din mânecă", înaintea finalei de la Toronto cu Beatriz Haddad Maia
ACUM 6 ORE