Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, pe val: "Sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu"

Andrei Nicolae

Actualizat 02/07/2022 la 19:58 GMT+3

Simona Halep este tot mai încrezătoare în propriile forțe din multe puncte de vedere. Azi se bucură de calificarea în săptămâna a doua la Wimbledon, în optimile de finală.

Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-1, în turul 3 la Wimbledon. Rezumatul meciului

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Wimbledon, în urma unei partide cu Magdalena Frech pe care a dominat-o în cea mai mare parte. Punctul final l-a pus după 66 de minute de joc și două seturi, scor 6-4, 6-1.
picture

Patrick Mouratoglou aplaudă la scenă deschisă. Punctul Simonei Halep care l-a încântat pe antrenor

"A fost un meci bun și sunt fericită pentru asta. Încerc doar să joc mai ofensiv, mă străduiesc să fac asta. Muncesc din greu în fiecare zi, așa că sunt foarte fericită pentru această primă săptămână. Am jucat un tenis bun. Aștept cu nerăbdare să o joc și pe a doua și să o fac cât mai bine de la o zi la alta", a declarat Simona Halep după meci, la conferința de presă.

Simona Halep a urcat la un alt nivel de încredere: "Sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu"

Întrebată despre nivelul de încredere pe care îl avea înainte de primul meci la Wimbledon și cel după calificarea în optimile de finală, românca a declarat: "M-am luptat cu încrederea în ultima vreme. Dar e normal după sezonul trecut, când am fost accidentată și nu am câștigat prea mult. Dar, din nou, cu munca pe care am făcut-o, mă simt mai bine. Simt că fizic sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu. Nu mai sunt îngrijorată de accidentări. Va veni și tenisul. Dacă voi continua să fac în fiecare zi ceea ce am de pregătit deja, sunt cu adevărat încrezătoare că voi ajunge la cel mai înalt nivel."
Simona Halep a devenit campioană la Wimbledon în 2019 și a susținut că are tot timpul amintirile acelui triumf: "Acest ediție din 2019 a însemnat cel mai bun turneu din cariera mea. Meciurile pe care le-am jucat aici au fost perfecte. Așa că am mereu acele amintiri și am întotdeauna încredere că jocul meu este destul de bun pe iarbă."
Simona Halep va reveni luni pe teren la Wimbledon. La All England Club se vor disputa însă jocuri și mâine. Practic, organizatorii au renunțat la o tradiție, iar românca a fost întrebată de acest subiect.
"Îmi place tradiția. Îmi place ce se întâmplă aici la Wimbledon, este destul de special, cu totul alb și chestii de genul acesta.
Dar nu mă deranjează să joc duminică. Eu nu joc, așa că... Simt că este mult mai bine pentru public, oamenii au zi liberă duminică și pot veni să privească", a răspuns Simona.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo