Simona Halep își intră în formă înaintea turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a disputat patru meciuri pe iarbă la Birmingham, dar pleacă totuși de la turneul britanic cu unele dezamăgiri.Prima, bineînțeles, pentru faptul că nu a reușit să treacă de Beatriz Haddad Maia (Brazilia) în semifinale. Reprezentamta României a pierdut în trei seturi, cu 3-6, 6-2, 4-6, după două ore și 16 minute de joc. Și asta în condițiile în care a avut 3-1 în setul decisiv.
A doua dezamăgire ar fi faptul că a avut un alt joc în 2022 în care nu a reușit să revină de la 0-1 la seturi. Statistica Simonei din acest an spune faptul că de fiecare dată când a pierdut primul set, a cedat și meciul! Ori acest lucru nu prea se întâmpla în trecut. Acum s-a desfășurat deja jumătate din calendarul competițional.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Statistica problemă pentru Simona Halep

În noiembrie 2021, în sferturile de finală la Linz, Simona Halep a înregistrat ultima victorie după ce a pierdut primul set. S-a întâmplat la întâlnirea cu Jasmine Paoloni. După ce italianca s-a impus în primul act cu 6-4, românca a revenit cu 7-5, 6-0 și s-a calificat în semifinale.
În 2022, Simona Halep a disputat 31 de jocuri, dintre care 23 au fost câștigate. În 20 de partide, cea mai bună reprezentantă a României în circuitul WTA s-a impus cu 2-0 la seturi. Trei jocuri au avut nevoie și de set decisiv pentru a merge mai departe, dar de fiecare dată a avut 1-0 la seturi.
În schimb, Simona are două înfrângeri din totalul de 8 în care a fost "întoarsă" de la 1-0, cu Jelena Ostapenko în semifinale la Dubai și cu Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros.
Faptul că Simona pierde și meciul când intră în meci cu 0-1 la seturi poate însemna o problemă de încredere, de concetrare. Indiferent care ar fi însă cauza acestei statistici nefaste,problema îi dă, probabil, bătăi de cap reprezentatei din România și staff-ului tehnic. În trecut, când era o jucătoare de Top 10 mondial, Halep a izbutit multe întoarceri de rezultat.
Turneul de la Wimbledon se vede în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player, în perioada 27 iunie – 10 iulie.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24