Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tim van Rijthoven, senzația din ATP, a primit un wildcard la Wimbledon: "Vreau să joc cu Djokovic!"

Irina Aldea

Publicat 14/06/2022 la 20:25 GMT+3

Tim van Rijthoven, omul care a surprins pe toată lumea la 's-Hertogenbosch, a primit un wildcard la Wimbledon și are planuri mărețe. Olandezul vrea să-l întâlnească pe Novak Djokovic încă din primul tur la All England Club.

Tim van Rijthoven

Credit imagine: Getty Images

Tenismenul olandez Tim van Rijthoven, care a făcut senzaţie săptămâna trecută, câştigând turneul ATP de la 's-Hertogenbosch (Ţările de Jos), a primit un wild card pentru Wimbledon, a anunţat marţi managerul său. Tim van Rijthoven l-a spulberat duminică, în finala de la 's-Hertogenbosch, cu 6-4, 6-1, pe rusul Daniil Medvedev, care avea să revină începând de luni pe prima poziţie a ierarhiei internaţionale.
Olandezul de 25 de ani era locul 205 mondial când a beneficiat de un wild card la competiţia organizată în ţara sa. Van Rijthoven aproape că nu jucase în circuitul ATP, în care mai avusese o singură participare, în 2016, ca "lucky loser" la turneul de la Winston-Salem. El a trecut sâmbătă în semifinale de canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 9 mondial, în trei seturi 6-3, 1-6, 7-6 (7/5).
CITEȘTE ȘI:

Tim van Rijthoven vrea să joace cu Novak Djokovic la Wimbledon

Van Rijthoven, înalt de 1,95 m, care nu învinsese niciodată un jucător clasat mai sus de locul 80, a înşirat victoriile ca într-un vis. Olandezul a atins sferturile de finală în turneul pentru juniori de la Wimbledon în 2014, însă nu a putut confirma această performanţă, mai ales din cauza unor accidentări. Graţie victoriei sale la Libema Open, Van Rijthoven a urcat de pe locul 205 pe locul 106 în clasamentul mondial. El ar fi urmat să participe în această săptămână la un turneu challenger la Ilkley, dar s-a retras.
"Am primit wildcard-ul pentru Wimbledon. Voi juca pe tabloul principal al unui Grand Slam pentru prima dată în cariera mea. Este cu adevărat fantastic. Incredibil, de fapt. De nedescris", a declarat Rijthoven. Olandezul își dorește să joace cu Novak Djokovic în primul tur la Wimbledon: "De mic copil visam să joc acolo, iar acum am reușit. De aceea, ar fi minunat să nimeresc în primul tur cu Novak Djokovic. Mai ales acum că nu mai sunt puncte de câștigat, mi se pare foarte tare", a adăugat Rijthoven.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo