Anul acesta, pe cât de așteptat a fost al treilea turneu de Grand Slam al anului, pe atât de discutat a fost subiectul interzicerii tenismenilor ruși și bieloruși la Wimbledon. Ca urmare a războiului din Ucraina, englezii au luat hotărârea să nu accepte niciun jucător din Rusia și Belarus la ediția din acest an, pentru a preveni un eventual triumf al acestora la All England Club.
Drept urmare, mai multe voci din lumea tenisului s-au revoltat, iar ATP și WTA au luat inițiativa și au decis să anuleze acordarea punctelor din clasament la Wimbledon, pentru a-i pedepsi pe englezi. Totuși, se pare că măsura organizatorilor de la Wimbledon nu a dat roade, nu așa cum se așteptau cel puțin. Azi, Rybakina, o jucătoare născută la Moscova, dar care reprezintă Kazahstanul, a cucerit marele trofeu după o finală de 3 seturi cu Ons Jabeur.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Victoria Elenei Rybakina la Wimbledon, "palma" dată organizatorilor

Deși s-a născut la Moscova, Rybakina a primit acceptul să concureze, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul. Victoria ei este istorică, deoarece este prima jucătoare din Kazahstan care câștigă un titlu de Grand Slam. Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție.
Întrebată înainte de finală dacă se mai "simte rusoaică", Rybakina a răspuns: "Ce înseamnă pentru tine să te simți? Adică, joc tenis, așa că, pentru mine, mă bucur de timpul petrecut aici. Îmi pare rău pentru jucătoarele care nu au putut veni aici, dar eu mă bucur să joc aici, pe cea mai mare scenă, mă bucur de timpul meu și încerc să dau tot ce am mai bun. Joc deja de mult timp pentru Kazahstan. Sunt foarte fericit să reprezint Kazahstanul", a spus ea înaintea finalei.
Ea a vorbit despre războiul din Ucraina și a spus că-și dorește ca ivazia să "înceteze cât mai curând posibil". Întrebată despre reședința ei, despre care se spune că ar fi încă la Moscova, ea a spus: "Cred că reședința mea e în circuitul de tenis, deoarece călătoresc în fiecare săptămână". Decizia turneului de a interzice jucătorii ruși și bieloruși - care l-a împiedicat pe Daniil Medvedev, numărul 1 mondial, să participe, printre alții - a fost foarte controversată.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03