Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uluitor! Cu câți bani mai rămâne Elena Rybakina la Wimbledon din premiul de 2,3 milioane de euro

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/07/2022 la 22:57 GMT+3

Elena Rybakina a cucerit marele trofeu la Wimbledon după finala cu Ons Jabeur, însă taxele aplicate în Marea Britanie aproape că îi înjumătățesc suma pe care organizatorii o oferă campioanei de la All England Club.

Elena Rybakina, victoria carierei la Wimbledon! Kazaha a cucerit titlul după ce a învins-o pe Jabeur

Elena Rybakina e marea campioană de la Wimbledon. Sportiva născută la Moscova, ocupantă a locului 23 WTA, e noua campioană de la Wimbledon, după ce a trecut de Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc. Deși s-a născut la Moscova, Rybakina a primit acceptul să concureze la All England Club, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.
Chiar dacă englezii au anunțat premii record în valoare de 2,3 milioane de euro pentru jucătoarea care va câștiga titlul, se pare că în realitate, campioana pierde aproximativ un milion de euro, după aplicarea taxelor din Marea Britanie. Potrivit Sport.ro, într-un procentaj de 40%, Elenei Rybakina i se vor scădea nu mai puțin de 934,524 de euro, până la suma finală de 1,401,788 de euro.
CITEȘTE ȘI:

Elena Rybakina pierde aproape un milion de euro din premiul câștigat la Wimbledon

Rybakina a pierdut în mod clar primul set în fața unei Ons Jabeur foarte încrezătoare. Ulterior, kazaha și-a reglat serviciul și a început să joace mult mai amenințător, punând mereu presiune pe adversară. Kazaha a trecut la Wimbledon de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic, Tomljanovic, Halep și Jabeur, cedând două seturi în tot turneul, în sferturi și în finală.
La cei 23 de ani, Rybakina a cucerit primul său titlu la un turneu major, cea mai bună performanţă a sa de până acum fiind participarea în sferturi de finală la Roland Garros, în 2021. Născută la Moscova, ea s-a mutat în Kazahstan, obţinând cetăţenia în 2018. Kazaha câştigase două turnee WTA până acum, la Hobart (2020) şi cel de la Bucureşti (2019).
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo