Halep defilează în turneul de la All England Club, după o nouă victorie pe iarba londoneză. Simona a învins-o ieri pe Anisimova în sferturile de finală, după o partidă în care românca a salvat trei mingi de break la scorul de 5-4 în setul secund. Tenismena din România a revenit de la 0-40 și a închis meciul în al zecelea game al celui de-al doilea set.
Jocul Simonei a fost analizat de Mats Wilander, septuplu campion în turneele de mare șlem, iar fostul tensimen suedez a avut cuvinte de laudă asupra româncei: "Ea [Halep] a părut puțin încordată pe final, când Amanda Anisimova a început să lovească mingea mai bine. Să revii de la 0-40 la 5-4, ce efort incredibil din partea Simonei.
De aceea a fost atât de interesant la inverviul de pe teren când a spus 'Aveam nevoie de picioarele mele', deoarece brațul ei era puțin încordat. S-a bazat pe picioarele ei, ceea ce este foarte deștept și ingenios, deoarece toată lumea acumulează tensiune în brațe uneori, dar picioarele sunt cele mai bune unelte când ești încordat."
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Halep, mai bună decât în 2019?

Wilander a vorbit în continuare despre forma excelentă în care se află românca și este de părere că Simona este o jucătoare mai bună în prezent decât era în 2019, când cucerea ultimul Grand Slam. În urmă cu trei ani, Halep se impunea în fața Serenei Williams după un dublu 6-2, partidă în care jucătoarea americancă pornea ca mare favorită.
"Este o jucătoare mult mai bună acum, dar asta nu înseamnă întotdeauna că ai și rezultate. Cred că este mai completă, servește mai bine și este dispusă să meargă puțin mai înainte. Amenință că lovește mingea devreme și forțează adversarele să încerce prea mult", a declarat Wilander despre jocul Simonei.
Halep o întâlnește în penultimul act al competiției de la Wimbledon pe Elena Rybakina. Cele două s-au întâlnit de trei ori până acum, iar bilanțul este de 2-1 pentru Simona. Primul meci dintre cele două a avut loc la Wuhan, în 2019, când Halep a fost nevoită să abandoneze la 5-4 pentru Rybakina în primul set.
A doua confruntare a avut loc la Dubai, unde românca s-a impus în trei seturi, după ce a fost condusă. Ultimul duel dintre cele două a avut loc anul trecut la US Open, unde Simona o învingea pe Rybakina cu scorul de 7-6, 4-6, 6-3.
Duelul Simona Halep - Elena Rybakina, din semifinalele Wimbledon, este în direct azi, în jurul orei 17:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24