Al treilea turneu de Grand Slam al anului s-ar putea transforma într-un fiasco, în condițiile în care Marin Cilic (finalist în 2017 la Wimbledon) și Matteo Berrettini (finalist în 2021 la Wimbledon) au fost nevotiți să se retragă din competiție din cauza faptului că au fost găsiți pozitivi la COVID-19.
Este fără doar și poate un start de turneu nedorit de organizatori. Nu mai puțin de 5 jucători din Top 20 nu au putut participa la ediția din acest an de la Wimbledon din cauza interzicerii, accidentărilor sau a problemelor fizice. În plus, turneul londonez ar putea primi și alte lovituri, dacă ne gândim că atât Cilic, cât și Berrettini s-au pregătit cu nume mari înainte de debutul lor.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
ACUM 13 ORE

Wimbledon 2022 s-ar putea transforma într-un fiasco. Cilic & Berrettini, OUT! Djokovic & Nadal, următorii?

Dacă Cilic s-a antrenat cu Djokovic joi, Berrettini a petrecut timp pe teren alături de Rafael Nadal, alături de care s-a antrenat în aceeași zi. În plus, italianul s-a întâlnit și cu Djokovic, care pare acum "încolțit" de coronavirus la Londra, turneul în cadrul căruia este campion en-titre.
La Wimbledon au existat probleme și înainte de startul turneului. Organizatorii au luat decizia de a-i interzice pe ruși și bieloruși de la turneu, în urma războiului din Ucraina. Drept urmare, liderul mondial din ATP, Daniil Medvedev, nu a putut lua startul pe iarbă anul acesta, pe lângă alte nume mari care absentează.
În urma acestei măsuri luate de englezi, ATP și WTA au hotărât să aplice o pedeapsă pentru turneu, și anume să nu ofere puncte în clasament, o decizie care îi afectează fără doar și poate pe jucătorii care s-au descurcat excelent la ediția trecută, dar și pe cei care vor face performanță în 2022.
Jucători care nu joacă la Wimbledon:
  • Medvedev - interzis
  • Rublev - interzis
  • Zverev - accidentat
  • Cilic - COVID-19
  • Berrettini - COVID-19
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/28/3399958.jpg
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
ACUM 15 ORE
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04