Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon, ziua 3, LIVEBLOG. Murray și Ruud, out! Alcaraz și Djokovic, în turul 3! Toate rezultatele

Cristian Mihală

Actualizat 29/06/2022 la 23:34 GMT+3

O nouă zi cu tenis spectacol la Eurosport, în direct din turul 2 de la Wimbledon. Sorana Cîrstea şi Irina Begu revin în arenă, urmând a da asaltul pentru turul 3 şi sunt favorite în disputele pe care le au.

Andy Murray v John Isner mens singles match, Murray reacts to a missed opportunity during day three of The Championships Wimbledon 2022 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 29, 2022 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | John Isner l-a învins în 4 seturi pe Andy Murray, scor 6-4, 7-6 (4), 6-7 (3), 6-4, după 3 ore și 18 minute de joc. Americanul a fost imbatabil la serviciu, terminând partida cu 39 de ași. Pentru un loc în optimi, Isner va juca împotriva lui Jannik Sinner.
UPDATE | Ons Jabeur, a 3-a favorită a competiției feminine, a avut un prim set dificil împotriva polonezei Katarzyna Kawa, dar în final s-a impus cu 6-4, 6-0, după 59 de minute de joc. În turul 3 tunisianca va juca Diane Parry (19 ani), o jucătoare din Franța foarte promițătoare.
UPDATE | Maria Sakkari, cap de serie 5, nu a avut emoții împotriva bulgăroaicei Viktoriya Tomova, pe care a învins-o în minim de seturi, scor 6-4, 6-3. În runda următoare, jucătoarea din Grecia o va întâlni pe Tajana Maria, cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea.
UPDATE | Jannik Sinner, elevul lui Darren Cahill, s-a calificat fără mari emoții în turul 3, după ce l-a învins în 4 seturi pe Mikael Ymer, scor 6-4, 6-3, 5-7, 6-2. Italianul se va duela pentru un loc în optimi cu învingătorul disputei Andy Murray - John Isner, care joacă la această oră. Americanul are 2-0 la seturi.
UPDATE | Cameron Norrie, favoritul numărul 9 de pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în turul 3 după ce a trecut de spaniolul Munar în 5 seturi, cu scorul de 6-4, 3-6, 5-7, 6-0, 6-2, la capătul unui meci maraton de 3 ore și 12 minute de joc. Britanicul se va duela în continuare cu americanul Steve Johnson, ocupantul locului 93 ATP.
UPDATE | Campioană la Wimbledon în 2018, Angelique Kerber s-a calificat în turul 3 la Wimbledon după ce a trecut de poloneza Magda Linette cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră și 26 de minute de joc. Sportiva din Germania se va duela în continuare cu învingătoarea din meciul Udvardy - Mertens.
UPDATE | Emma Răducanu, a zecea favorită de pe tabloul de simplu feminin, a fost eliminată în turul secund la Wimbledon de către Caroline Garcia. Franțuzoaica s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră și 27 de minute de joc. Garcia se va duela în continuare cu favorita numărul 33, Shuai Zhang.

Irina Begu e în turul 3 la Wimbledon, după victoria cu Cocciaretto

  • Irina Begu, ocupanta locului 43 WTA, s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon după ce a învins-o pe Elisabetta Cocciaretto (119 WTA) în minimum de seturi. Sportiva noastră s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 20 de minute de joc.
  • UPDATE | Irina Begu își adjudecă setul inaugural cu scorul de 6-4, după 41 de minute de joc.
picture

Așa a câștigat Irina Begu primul set al meciului cu Cocciaretto din turul 2 la Wimbledon

  • UPDATE | În direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player poate fi urmărit meciul dintre Irina Begu și Elisabetta Cocciaretto. Italianca a început la serviciu meciul din turul 2.
UPDATE | Casper Ruud a ratat, în această după-amiază, calificarea în turul 3 la Wimbledon, fiind eliminat din competiție. Favoritul nr. 3 al Grand Slam-ului de la All England Club a fost învins în 4 seturi de Ugo Humbert, scor 6-3, 2-6, 5-7, 4-6, după două ore și 39 de minute de joc. Norvegianul de pe locul 6 mondial a jucat la începutul acestei luni în finala Roland Garros, unde a cedat în fața lui Rafael Nadal, în 3 seturi.
picture

Ruud, finalistul de la Roland Garros, învins în mod clar în turul 2 la Wimbledon, de către Humbert

UPDATE | Novak Djokovic, campionul en-titre de la Wimbledon, s-a calificat fără nicio emoție în turul 3 la All England Club, după ce l-a învins în minimum de seturi pe australianul de origine greacă, Thanasi Kokkinakis, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 3 minute de joc.
Deși Kokkinakis ar fi putut intra mult mai bine în joc, Djokovic a fost peste tot pe teren și a produs într-adevăr un tenis de foarte bună calitate, demonstrând statutul de principal favorit al turneului. În turul al treilea, Novak Djokovic se va duela cu un alt sârb, cu favoritul numărul 25, Miomir Kecmanovic, care a trecut de chilianul Alejandro Tabilo în 4 seturi, scor 7-6 (4), 7-6 (3), 3-6, 6-3, după două ore și 57 de minute de joc.
picture

Novak Djokovic, demonstrație de forță la Wimbledon! Nole, victorie clară cu Kokkinakis

Sorana Cîrstea, OUT în turul 2 la Wimbledon

  • Sorana Cîrstea a ratat astăzi calificarea în turul 3 la Wimbledon 2022, după ce a fost învinsă de Tatjana Maria, în trei seturi, scor 6-3, 1-6, 7-5, după două ore și 13 minute de joc. Cele două sportive s-au mai întâlnit și la Roland Garros, la sfârșitul lunii mai, în manșa inaugurală a Grand Slam-ului de la Paris, unde Sorana s-a impus rapid, cu un dublu 6-3. Acum, la All England Club, Cîrstea a avut o misiune mai dificilă.
picture

Sorana Cîrstea, înfrângere dramatică la Wimbledon! Românca, eliminată în turul 2 de Tatjana Maria

  • UPDATE | Excelent! Sorana Cîrstea câștigă setul secund cu 6-1, după 38 de minute de joc, și trimite meciul în decisiv!
picture

Sorana Cîrstea a câștigat setul 2 al meciului cu Tatjana Maria din turul 2 la Wimbledon

  • UPDATE | Sorana Cîrstea a cedat primul set al confruntării cu Tatjana Maria, scor 3-6, după 34 de minute de joc.
UPDATE | Frances Tiafoe, favorit numărul 23, s-a calificat fără mari emoții în turul 3 la Wimbledon, după ce a trecut de germanul Maximilian Marterer cu scorul de 6-2, 6-2, 7-6 (3), la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute de joc. Americanul și-a egalat cel mai bun rezultat al său aici, tur 3, fază atinsă de asemenea în 2018 și 2021, iar în continuare se va duela cu învingătorul meciului dintre Bublik și Lajovic.
UPDATE | Surpriză uriașă pe tabloul feminin de tenis! Anett Kontaveit, a doua favorită, a fost eliminată în turul al doilea la Wimbledon de către ocupanta locului 97 WTA, Jule Niemeier, din Germania. Sportiva în vârstă de 22 de ani s-a impus în fața estonei cu scorul de 6-4, 6-0, după doar 56 de minute de joc.
Alte rezultate de pe tabloul de simplu feminin:
  • Parry - Hontama 6-3, 6-2
  • Bouzkova - Li 6-0, 6-3
  • Masarova - Dart 1-6, 4-6
  • Ostapenko (favorita numărul 12) - Wickmayer 6-2, 6-2
  • Muguruza (favorita numărul 9) - Minnen 4-6, 0-6
  • Pegula (favorita numărul 8) - Vekic 6-3, 7-6 (2)
  • Kalinina (favorita numărul 29) - Tsurenko 6-3, 4-6, 3-6
  • Zhang (favorita numărul 33) - Kostyuk 7-6 (6), 6-2
UPDATE | David Goffin, sfertfinalist în 2019 la Wimbledon, s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon după ce l-a eliminat pe favoritul numărul 33, Sebastian Baez, ocupant al locului 35 ATP, cu scorul de 6-1, 6-2, 6-4, după o oră și 40 de minute de joc. Acum, belgianul se va duela cu învingătorul meciului dintre Ruud și Humbert.
Alte rezultate de pe tabloul de simplu masculin:
  • Basilashvili (favoritul numărul 22) - Halys 7-6 (7), 0-6, 7-5, 7-6 (5)
  • Bublik - Lajovic 7-6 (7), 6-2, 7-5
  • Peniston - Johnson 3-6, 2-6, 4-6
UPDATE | Au început partidele la Wimbledon! Meciurile programate pe terenul central și terenul numărul 1 vor începe la 15.30, respectiv 15 fără acoperiș.
UPDATE | Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că meciurile de azi nu vor începe mai devreme de ora 14:30, ora României. Ploaia întârzie debutul partidelor din ziua a treia de concurs.
Știre inițială
Halep&Co sunt gata de lucruri fantastice la Wimbledon, acolo unde asistăm la o adevărată "invazie" a româncelor, în turul secund. 6 din cele 7 sportive ale noastre au mers mai departe, după primul tur, toate calificările fiind obţinute în minimum de seturi.
Este pentru prima oară în istorie când ţara noastră duce 6 jucătoare în turul secund la un Grand Slam şi, pentru a înţelege cât de importantă este această realizare, trebuie să punctăm că doar SUA are un număr mai mare de reprezentante rămase în concurs. Astfel, 8 americance vor lupta azi şi mâine pentru un loc în turul 3: Jessica Pegula, Ann Li, Alison Riske, Cori Gauff, Claire Liu, Lauren Davis, Amanda Anisimova şi Catherine Harrison.
După cum arată tabloul de concurs, există toate premisele să avem cel puţin trei românce în turul 3 de la Wimbledon. Azi, Cîrstea şi Begu vor da asaltul pentru accederea în această fază şi pleacă din postura de favorite în confruntările cu Tatjana Maria, respectiv Elisabetta Cocciaretto. Dincolo de diferenţele de formă şi de clasare în ierarhia WTA, sportivele noastre au şi avantajul meciurilor directe cu oponentele. Astfel, Sorana Cîrstea s-a impus în toate cele 3 meciuri jucate de-a lungul timpului cu germanca pe care o întâlneşte azi, ultima oară chiar la Roland Garros 2022. În ceea ce o priveşte pe Begu, aceasta a mai întâlnit-o pe Cocciaretto o dată, învingând-o cu un dublu 6-2 (în 2020, la Roma).
Partidele de azi ale româncelor, la Wimbledon:
  • Sorana Cîrstea - Tatjana Maria - în jurul orei 15:00, Eurosport 1
  • Irina Begu - Elisabetta Cocciaretto, în jurul orei 16:30, Eurosport 1

Djokovic - Kokkinakis, la Wimbledon. Îşi revine Nole, după partida mai puţin reuşită din primul tur?

Novak Djokovic şi-a luat pauză după Roland Garros şi nu a participat la vreun turneu pe zgură. Fostul număr unu mondial a debutat la Wimbledon contra sud-coreeanului Soon Woo Kwon, iar în unele momente a părut puţin "ruginit". S-a impus în cele din urmă cu 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 şi pare să aibă drum liber spre finală, mai ales că Hubert Hurkacz, care părea în mare formă şi era pe jumătatea lui de tablou, a fost eliminat.
Cu şanse minime să evolueze la US Open, din cauza faptului că e nevaccinat, sârbul are din Wimbledon 2022 marele obiectiv al sezonului. Câştigător al ultimelor 3 ediţii de la All England Club, Nole nu a mai pierdut un meci pe iarbă din 2018.
picture

Novak Djokovic, calificare cu emoții în turul 2 la Wimbledon! Sârbul, victorie în 4 seturi cu Kwon

Totuşi, talentatul Thanasi Kokkinakis nu ar trebui să fie luat la preţ de "matineu", având un serviciu foarte bun şi o dreaptă fantastică. Jucătorul de la Antipozi a trecut în minimum de seturi în primul tur de Kamil Majchrzak (7-6, 6-2, 7-5) şi a evitat astfel eliminarea în manşa inaugurală în trei Grand Slamuri la rând.
Chiar dacă Kokkinakis e văzut de mulţi un talent încă neşlefuit, e improbabil să aibă o şansă reală să câştige în faţa unuia dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, aşa cum e Djokovic. Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul ATP, tot la un Grand Slam. Se întâmpla în urmă cu 7 ani, la Roland Garros, iar sârbul se impunea cu 6-4, 6-4, 6-4.

Murray - Isner, partida zilei la Wimbledon

Pe lângă duelul dintre Djokovic şi Kokkinakis, alte câteva partide de pe tabloul masculin mai atrag atenţia. Printre ele confruntările Alcaraz - Griekspoor sau Opelka - Van Rijthoven, dar fără îndoială capul de afiş al zilei va fi disputa Andy Murray - John Isner.
Scoţianul a jucat deja 10 partide pe iarbă în 2022, având un raport excelent (8 victorii - 2 eşecuri). "Vintage" Murray a apărut în mai multe rânduri în ultima lună şi jumătate, amintindu-le tuturor de jucătorul care câştiga două titluri la Wimbledon şi care se impunea, tot pe iarba londoneză, la Jocurile Olimpice din 2012.
Competiţia de la All England Club este turneul de suflet al fostului număr unu mondial, care nu a pierdut niciodată în turul 2, la Wimbledon (13-0).
Misiunea lui Andy nu va fi însă nici pe departe una uşoară, de această dată, în contextul în care va întâlni cel mai bun jucător la serviciu din istorie. Ajuns la 35 de ani, Isner a reuşit performanţa carierei la Wimbledon, în 2018, când ajungea până în semifinale. La Londra el deţine două recorduri care nu vor fi atinse vreodată: cel mai lung meci din istorie, cu Mahut şi cei mai mulţi aşi daţi într-un meci, în toate timpurile (113, contra francezului amintit anterior, în acel meci incredibil încheiat cu 70-68, în decisiv, în 2010).
Deşi a ajuns la o venerabilă vârstă, yankeul îşi păstrează procentajul excepţional la primul serviciu (53 de aşi în primul tur, cu francezul Coucacaud), astfel că e foarte greu să îi faci break.
Totuşi, Murray s-a descurcat de minune de-a lungul timpului în faţa aşa numiţilor "big-hitters", dovadă că, în 9 meciuri jucate cu Isner, s-a impus în toate.
Programul zilei de la Wimbledon
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo