Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, de la crampe la triumful de la Wimbledon. Dezvăluirile preparatorului fizic al spaniolului

Irina Aldea

Publicat 20/07/2023 la 16:18 GMT+3

Carlos Alcaraz nu s-a lăsat definit de crampele avute în semifinala de la Roland Garros din meciul cu Novak Djokovic, iar la Wimbledon a reușit să triumfe tocmai în fața sârbului, în marea finală, după cinci seturi. Preparatorul fizic al spaniolului a explicat transformarea incredibilă a ibericului.

Carlos Alcaraz, "rege" la Wimbledon! Punctul pentru istoria tenisului

Preparatorul fizic al lui Alcaraz a vorbit despre capacitatea ibericului de adaptare, despre crampele de la Paris și despre triumful său de la Wimbledon. În spatele celor mai buni sportivi se află mari profesioniști care lucrează din greu pentru a se asigura că sportivul evoluează la cel mai înalt nivel cu putință. În spatele lui Alcaraz se regăsesc o mulțime de oameni, printre care și preparatorul său fizic, Juanjo Moreno.
După triumful lui Carlos Alcaraz la Wimbledon, Moreno a vorbit cu ATP despre liderul din ATP. Obținerea unui succes precum titlul de la All England Club nu este ușoară, deoarece schimbarea suprafeței este o bătaie de cap pentru jucătorii care au foarte puțin timp pentru a se adapta complet. "Este complicat pentru Carlos, pentru echipa sa și pentru orice sportiv. Această adaptare de multe ori nu se întâlnește cu timpul pe care jucătorii îl au la dispoziție pentru a trece de la o suprafață la alta", a declarat Moreno.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, de la crampe la triumful de la Wimbledon în fața lui Djokovic

Moreno a explicat că trecerea de la zgură la iarbă poate fi o sarcină complexă, mai ales pentru Carlos Alcaraz, care nu are îndeajuns de multă experiență: "Carlos nu este un jucător de tenis care alunecă pe iarbă, așa că toate aceste tipuri de schimbări mici sunt foarte dificile. De multe ori ne lipsește timpul pe care ne-am dori să îl avem pentru a putea pregăti această suprafață evitând accidentările", a mărturisit el, care a continua să vorbească despre cât de mare a fost surpriza să-l vadă pe Alcaraz câștigând titlul la Wimbledon: "Dacă nu ne-ar surprinde, ar însemna că nu suntem oameni".
În plus, Juanjo Moreno a vorbit și despre momentul de cotitură, cum a trecut Alcaraz peste crampele de la Paris pentru a ajunge mai apoi să câștige titlul la Wimbledon. Deși Moreno a recunoscut că munca fizică a fost făcută corect, este dificil să controlezi de fiecare dată mintea: "Există oameni care cred că poate formula nu a fost adecvată. Dar am fost foarte calmi din punct de vedere fizic. Carlos este un atlet care învață foarte repede din ceea ce i s-a întâmplat. Când s-a terminat meciul, și-a pus și el întrebări despre motivul pentru care s-a întâmplat și am vorbit despre asta ca echipă. I s-a spus care a fost motivul, a înțeles perfect și a învățat din ceea ce a trăit".
După acea experiență dezamăgitoare, trăirea unui alt duel împotriva lui Djokovic și, în plus, într-o finală, a stârnit și mai mult emoțiile în cadrul echipei. Cu toate acestea, Moreno a avut încredere că Alcaraz va repara greșelile din trecut: "Am început să devin puțin emoționat la ideea că acele crampe ar putea apărea din nou. Dar am avut încredere și în capacitatea de învățare a lui Carlos. În mare parte am fost și calm, știam că treaba mea era făcută, știam că lucrurile vor merge bine. Dacă a învățat din ceea ce s-a întâmplat la Paris, așa cum a demonstrat, acele crampe nu aveau să mai apară. Una dintre mantrele echipei noastre este că nu există înfrângere, ci învățare. Carlos este un punct de referință în această privință".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo