Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz încă îl consideră pe Djokovic cel mai bun din lume! "Sunt cu ochii pe el"

Dani Morar

Publicat 19/07/2023 la 22:36 GMT+3

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Wimbledon, după o victorie spectaculoasă cu Novak Djokovic, însă încă nu se consideră cel mai bun din lume. Spaniolul crede că va trebui să obțină mai multe victorii împotriva sârbului pentru a se putea compara cu acesta.

Carlos Alcaraz (r.) und Novak Djokovic bei der Siegerehrung des denkwürdigen Wimbledon-Finales 2023

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a scris istorie la Wimbledon, devenind primul jucător din afara Big 4 care cucerește trofeul, după 20 de ani. Spaniolul a câștigat o finală extrem de disputată cu Novak Djokovic, încheiată în 5 seturi.
Liderul mondial încă îl consideră pe Nole cel mai bun din lume și crede că mai are mult de muncă până să poată ajunge în această postură. Pentru Alcaraz e un privilegiu ca el să fie jucătorul de bătut, însă spune că va ține mereu un ochi pe marele său rival din circuitul ATP.
"Știu că toată lumea va vrea acum să mă învingă, iar asta mă bucură, dar în același timp țin un ochi pe Novak. Mi-ar plăcea să joc împotriva lui de multe ori de acum încolo pentru că e o provocare extraordinară și încă îl consider cel mai bun.
Întotdeauna l-am admirat. Am văzut nenumărate videouri cu el pentru a învăța. Nu este îndeajuns să câștig un meci pentru a schimba asta, așa că trebuie să o fac de mai multe ori", a delcarat Alcaraz, pentru El Pais.
Citește și:

Alcaraz, peste Nadal, Djokovic și Federer, la doar 20 de ani

Sportivul de doar 20 de ani a avut o ascensiune incredibilă în ultimul an și jumătate, iar în prezent nu doar că se află pe fotoliul liderului mondial, dar a devenit cel mai tânăr din istorie care face dubla US Open - Wimbledon.
În plus, după succesul de pe iarba londoneză, Alcaraz a ajuns la câștiguri totale înregistrate de-a lungul carierei de aproape 7 milioane de euro. Pentru titlul adjudecat în cel de-al treilea Grand Slam al anului, ibericul a încasat 2,7 milioane de euro.
După victoria de la US Open, el primise 2,2 milioane de euro, iar triumfurile din alte competiții i-au mai adus în conturi alte sume importante, Carlitos câștigând deja, până la vârsta de 20 de ani, aproape 7 milioane de euro.
Din acest punct de vedere, liderul ATP stă mult mai bine decât stăteau Novak Djokovic, Roger Federer sau Rafael Nadal la vârsta lui. Sârbul încasase până la 20 de ani doar circa 3 milioane de euro, în timp ce Rafa își adjudecase în jur de 3,2 milioane de euro, iar elvețianul nu depășise pragul de 1 milion de euro.
Turneul de Grand Slam de la US Open este programat în perioada 28 august - 10 septembrie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo