Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce șanse are Sinner în semifinala cu Djokovic, de la Wimbledon? Wilander a dat verdictul

Cristian Mihală

Publicat 12/07/2023 la 12:45 GMT+3

Mats Wilander a prefațat pentru Eurosport semifinala de la Wimbledon dintre Novak Djokovic și Jannik Sinner. Italianul are șansa sa în duelul contra celui mai titrat jucător din istorie, dar Nole va ajunge, posibil, la 30 de Grand Slamuri câștigate.

Djokovic, defensivă fabuloasă în meciul cu Rublev, la Wimbledon! Sârbul, prezent peste tot pe teren

Novak Djokovic a avut emoții doar în primul set cu Rublev, din sferturile de la All England Club, impunându-se cu 4-6, 6-1, 6-4, 6-3. Numărul doi mondial s-a calificat în a 46-a de semifinală de Grand Slam (record egalat al lui Federer) și a bifat a 33-a victorie consecutivă pe iarba londoneză.
În "careul de ași", Djokovic va da peste italianul Jannik Sinner, locul 8 mondial, care s-a calificat în prima lui semifinală de Mare Şlem, dominându-l pe rusul Roman Safiulin (92 ATP), 6-4, 3-6, 6-2, 6-2. Elevul lui Cahill a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge în semifinalele All England Club din 2007 până în prezent, dar recordul său va fi doborât azi, după disputa Alcaraz - Sinner.
picture

Rezumatul partidei Jannick Sinner - Roman Safiullin, câștigată de italian în 4 seturi

Jannik și-a îmbunătățit mult serviciul în ultima perioadă și poate să producă surpriza, crede Mats, deși Djokovic rămâne mare favorit. Partida de anul trecut cu Novak, din sferturile Wimbledon (5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2), i-a arătat italianului că poate să îl învingă pe sârb și îi va servi drept exemplu. Chiar dacă a pierdut contra lui Nole în 2022, elevul lui Cahill cu siguranță că a căpătat suficientă încredere că îl poate doborî pe cel mai titrat jucător din istorie.
"Era doar o chestiune de timp până când Sinner să ajungă într-o semifinală de Grand Slam. E un jucător grozav pe iarbă. De fapt, e un jucător excelent în general, dar pe această suprafață poate să fie mai agresiv decât în mod normal și asta îi convine.
Va dori să preia inițiativa în punctele cu Djokovic, va căuta să lovească foarte puternic și să nu intre în schimburi foarte lungi. De asemenea, o cheie a meciului va fi serviciul lui Sinner. Și l-a îmbunătățit mult, și poziția la serviciu e diferită față de înainte.
A avut 2-0 la seturi contra lui Nole anul trecut, la Londra, iar între timp cred că s-a îmbunătățit. Așa că are toate motivele să creadă în șansa sa. Dar Novak face lucruri nemaivăzute în tenis, așa că e clar că el va fi favorit. Totuși, experiența de anul trecut cred că îl va ajuta pe italian, care are atu-uri să se impună", a spus Wilander pentru Eurosport.
14 ani și 86 de zile e diferența de vârstă dintre Djokovic și Sinner, cea mai mare din istoria semifinalelor Wimbledon în era open.

Wilander: "Djokovic poate câștiga 30 de Grand Slamuri"

Întrebat unde se va opri Djokovic cu recordul său de titluri de Grand Slam, Wilander a explicat că îl vede pe sârb în stare să atingă o bornă incredibilă, de 30 de titluri majore cucerite. Deocamdată are "doar" 23, dar, având în vedere că doar Alcaraz pare un adversar pe calibrul său, viitorul sună minunat pentru veteranul de 36 de ani.
"Djokovic nu pare să îmbătrânească, el devine mai bun cu fiecare turneu pe care îl joacă. Novak varianta 2023 mi se pare cea mai bună a lui de până acum. Cum a câștigat Australian Open m-a impresionat, a lovit cu forehandul mai tare decât oricând în trecut. Apoi, modul în care a jucat în semifinale la Roland Garros, cu Alcaraz....absolut incredibil. A dictat tot timpul ritmul, l-a sufocat pe adversar.
E cel mai inteligent jucător pe terenul e tenis și nu văd de ce nu ar putea să ajungă la 28, 29 sau chiar 30 de Grand Slamuri. E favorit la Wimbledon, va fi principalul favorit și la US Open. Apoi, urmează Australian Open, competiție pe care a câștigat-o de 10 ori. Nu văd niciun semn de slăbiciune în jocul lui, e mai bun și mai bun cu fiecare competiție", a mai spus marele campion suedez.
Novak Djokovic este jucătorul cu cele mai multe meciuri câștigate în Grand Slamuri, după ce a pierdut primul set (46, cu două mai multe decât Agassi). El are și cele mai multe victorii la Wimbledon, după ce a cedat manșa inaugurală (14, la egalitate cu Boris Becker).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo