Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce a pierdut Djokovic finala cu Alcaraz de la Wimbledon? Verdictul unui mare antrenor: "Și-a pierdut motivația"

Andrei Nicolae

Publicat 20/07/2023 la 13:57 GMT+3

Novak Djokovic a fost învins duminica trecută în finala de la Wimbledon de Carlos Alcaraz, un rezultat mai puțin anticipat de specialiștii sportului alb. Mai mulți oameni din sfera tenisului au încercat să găsească argumente pentru înfrângerea lui Nole, iar ultima persoană care a deschis acest subiect a fost Gunter Bresnik, fostul antrenor al lui Boris Becker.

Novak Djokovic and Calros Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a fost învins în finala de la Wimbledon de Carlos Alcaraz deși era considerat marele favorit de majoritatea specialiștilor din sportul alb. Nole a fost învins în cinci seturi de Carltios într-un duel ce poate marca schimbul total de generații din tenis, iar de atunci lumea a încercat să își explice de ce a pierdut sârbul.
Fostul lider mondial avea șansa să se detașeze și mai mult de Roger și de Rafa privind numărul de Grand Slam-uri și să ajungă la 24 și putea să îl egaleze pe FedEx la numărul de titluri la Wimbledon, însă a clacat în fața ibericului. Gunter Bresnik, antrenorul care i-a pregătit pe Dominic Thiem și mai recent pe Gael Monfils, a găsit un posibil motiv pentru care Nole a pierdut ultimul act de la Londra.
În opinia tehnicianului austraic, care i-a avut sub comanda și pe Boris Becker sau John McEnroe, Nole și-a pierdut motivația odată cu dispariția marilor săi rivali din circuit, Federer și Nadal, nemaifiind impulsionat de aceștia să îi întreacă în cursa pentru trofee. Bresnik este de părere astfel că sârbul nu a mai avut pentru ce să lupte, ținând cont că deja este înaintea lui Rafa și a lui Roger în privința titlurilor de Grand Slam și mai ales pentru că cel mai probabil nici nu va mai fi ajuns din urmă. Federer deja s-a retras, iar pentru Rafa 2024 va fi mai mult ca sigur ultimul an al său din circuit.
"Am spus întotdeauna că Nole își va pierde motivația în momentul în care nu o să mai fie o competiție permanentă cu Nadal și Federer și când a câștigat al 23-lea titlu de Grand Slam. Alcaraz, pe de altă parte, a jucat liber și i-a fost mai ușor să joace împotriva celui mai bătrân, care este pe o pantă descendentă", a transmis marele antrenor, potrivit We Love Tennis.
Citește și:

CARLOS ALCARAZ ÎNCĂ ÎL CONSIDERĂ PE DJOKOVIC CEL MAI BUN DIN LUME

Liderul mondial încă îl consideră pe Nole cel mai bun din lume și crede că mai are mult de muncă până să poată ajunge în această postură. Pentru Alcaraz e un privilegiu ca el să fie jucătorul de bătut, însă spune că va ține mereu un ochi pe marele său rival din circuitul ATP.
"Știu că toată lumea va vrea acum să mă învingă, iar asta mă bucură, dar în același timp țin un ochi pe Novak. Mi-ar plăcea să joc împotriva lui de multe ori de acum încolo pentru că e o provocare extraordinară și încă îl consider cel mai bun.
Întotdeauna l-am admirat. Am văzut nenumărate videouri cu el pentru a învăța. Nu este îndeajuns să câștig un meci pentru a schimba asta, așa că trebuie să o fac de mai multe ori", a delcarat Alcaraz, pentru El Pais.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo