Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dilema sârbilor, după Wimbledon. Poate Alcaraz să-l detroneze pe Djokovic și să câștige peste 23 de titluri majore?

Irina Aldea

Actualizat 21/07/2023 la 16:46 GMT+3

Carlos Alcaraz luptă deja cu statisticile, în contextul în care, cu excepţia lui Djokovic, nu are un adversar care să-i ridice probleme cu adevărat în circuit. Tânărul de 20 de ani a dezvăluit că visează să aibă acelaşi număr de Grand Slamuri ca membrii "Big 3", iar sârbii se întreabă dacă nu cumva poate Alcaraz să câștige cele mai multe titluri majore din istorie.

Carlos Alcaraz, "rege" la Wimbledon! Punctul pentru istoria tenisului

Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la Wimbledon, după un meci de poveste, care ar putea reprezenta schimbarea de gardă în tenisul mondial masculin. Ibericul a devenit al 3-lea jucător din istorie care cucerește două Grand Slam-uri diferite înainte de a împlini 21 de ani, după Bjorn Borg și Mats Wilander, și e clar că viitorul său se arată foarte strălucit, mulți specialiști considerând că va domina tenisul autoritar.
Avându-i ca rivali de generaţie pe Rune şi Sinner, doi tenismeni talentaţi, dar care până în acest moment nu au confirmat la cel mai înalt nivel, Carlitos pare să fie în situaţia lui Federer în anii 2000, până să apară Nadal sau Djokovic. Ca atare, ibericul are drum liber spre o mulţime de alte trofee de Grand Slam, mai ales după ce singurul în măsură să îi pună probleme, Djokovic (36 de ani) se va retrage în câțiva ani.
CITEȘTE ȘI:

Sârbii au o dilemă: îi va detrona Alcaraz pe Federer, Nadal și Djokovic?

Sârbii de la Sportal Blic au publicat un material în care se întreabă dacă nu cumva ar putea Carlos Alcaraz să câștige cele mai multe titluri din istoria sportului alb, peste Federer (20), peste Nadal (22) și chiar și peste Djokovic (23): "Triumful său extraordinar de la Wimbledon a confirmat că epoca Alcaraz e în fața noastră, care probabil va fi definită de dominația sa, mai degrabă decât de marile rivalități cu care suntem obișnuiți. Carlitos a împlinit recent 20 de ani și are deja două titluri de Grand Slam în colecția sa. La acea vârstă le avea și Rafael Nadal, cu mențiunea că Rafa a câștigat ambele titluri la Roland Garros, în timp ce mai tânărul său compatriot se poate lăuda cu faptul că a obținut cele mai importante trofee pe două suprafețe diferite - pe hardul New York-ului și pe iarba Londrei.
În acest moment, Alcaraz pare de neoprit, așa că mulți îndrăznesc deja să spună că ar putea doborî recordul titlurilor de Grand Slam – care este în prezent deținut de Djokovic. Cea mai mare amenințare pentru Alcaraz în afară de adversari mai tineri, în acest moment, par a fi accidentările. Stilul său de joc este foarte solicitant și a ratat deja câteva turnee importante din cauza unor probleme fizice, inclusiv Australian Open din acest an. După cum a explicat atunci - a suferit o accidentare din cauza unui mod nefiresc de a se deplasa. Este sigur că Alcaraz va învăța cum să își păstreze energia pentru a asigura longevitatea.
Recent, Mats Wilander a estimat că spaniolul ar putea câștiga între 10 și 15 turnee de Grand Slam. Sunt fani care prezic cu îndrăzneală mai multe... Concurența lui nu este la fel de puternică ca a lui Novak - tenismenul sârb a fost nevoit să lupte cu giganți precum Roger și Rafa. După cum a spus Toni Nadal, în prezent nu există nimeni care să poată opri ascensiunea lui Alcaraz. Nimeni în afară de Djokovic. Dar nu trebuie uitat faptul că Novak nu a terminat încă... Când vine vorba de palmaresul lui Djokovic, puțini cred că va rămâne la 23. Sârbul joacă la un nivel extrem de ridicat, în ciuda faptului că are 36 de ani. Probabil că mai are două sau trei sezoane în picioare, ceea ce înseamnă că ar putea depăși numărul actual", scriu sârbii de la Sportal Blic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo