Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev a făcut o remarcă amuzantă la adresa spectatorilor de la Wimbledon: "Îl susțin pe cel care pierde"

Andrei Nicolae

Actualizat 08/07/2023 la 22:31 GMT+3

Daniil Medvedev este într-o formă bună la Wimbledon, unde s-a calificat sâmbătă în optimile de finală după o victorie în fața lui Marton Fucsovics. Rusul nu a plecat de la interviul de după meci fără să ofere o declarație amuzantă, de data acesta referitoare la modul în care spectatorii din Londra își aleg favoritul dintr-un duel.

Russia's Daniil Medvedev celebrates beating France's Adrian Mannarino during their men's singles tennis match on the fifth day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2023

Credit imagine: Getty Images

Tenismenul din Rusia s-a impus în fața maghiarului Fucsovics la capătul unui meci extrem de interesant, care a fost pe placul suporterilor de la Londra. Favoritul cu numărul 3 de la Londra a trecut de adversarul său din turul al treilea la capătul a 3 ore, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.
Medvedev a fost condus după primul set, iar ulterior a preluat conducerea duelului și a trecut în avantaj, iar cu această ocazie a observat o tendință a suporterilor de la Londra, asupra căreia a și comentat la finalul meciului. Rusul a sesizat că oamenii aflați în tribunele stadionului vor să vadă cât mai mult tenis, motiv pentru care susțin întotdeauna jucătorul care este condus.
Remarca făcută de jucătorul de 27 de ani cu zâmbetul pe buze a fost apreciată și de spectatori, care prin reacția lor au dat senzația că îi dau dreptate câștigătorului de la US Open 2021.
"Sincer, sunt îndrăgostit de mulțimea de la Wimbledon. Simt că asta văd la televizor și în meciurile mele, mereu îl susțin pe cel care pierde, mereu vor să vadă cinci seturi. Și mă minunez mereu, pentru că am simțit că există puțin mai mult suport pentru Marton (n.r. Fucsovics), dar din nou spun că este normal.
A fost un moment în meci când el pierdea, iar ei voiau revenirea, voiau un meci mai lung, iar eu mă gândeam: În al cincilea set, cum ar fi? Pentru că în al cincilea set, meciul nu poate să se ducă mai departe, deci o să se sucească în funcție de cine are mai multe game-uri?
Și cred că asta e amuzant, să îl susții pe pe care care e în dezavantaj în meci și să încerci să îl aduci înapoi. Este greu pentru cel care câștigă, dar e destul de corect, deci îmi place", a transmis rusul.
Citește și:

Medvedev a făcut publicul să râdă și la meciul trecut

În turul al doilea, Medvedev s-a impus cu 6-3, 6-3, 7-6 în fața lui Adrian Mannarino după aproape două ore și jumătate de joc și a fost savuros la interviul de după meci. Partida cu Mannarino a fost întreruptă din cauza întunericului, iar rusul a dezvăluit că nu s-a spălat pe cap din superstiție. În 2021, el era eliminat în turul 4 de la Wimbledon de Hurkacz, tot după un meci întins pe durata a două zile.
Medvedev a spus că nu a dorit ca istoria din acea partidă să se repeta și a decis să schimbe un lucru pe care l-a făcut la acea vreme. El a făcut duș, însă nu s-a mai spălat pe cap pentru a avea noroc pe iarba londoneză.
"Îmi amintesc că acum câțiva ani am pierdut împotriva lui Hurkacz și m-am pregătit atunci ca pentru un nou meci a doua zi. Am făcut o baie cu gheață și toate cele, ca și cum meciul s-a fi încheiat în prima zi. Acum nu m-am spălat pe păr, am spus că o să o fac după meci. A funcționat", a declarat Medvedev. După ce publicul a râs, a venit și a doua replică din partea rusului: "Am făcut duș, trebuie să recunosc".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo