Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mouratoglou a găsit explicația! De ce e Novak Djokovic mult mai ușor de învins decât în trecut

Irina Aldea

Actualizat 21/07/2023 la 14:07 GMT+3

Novak Djokovic a ratat șansa de a cuceri titlul de Grand Slam cu numărul 24 duminică, în finala de la Wimbledon, după ce a cedat în cinci seturi în fața lui Carlos Alcaraz. Patrick Mouratoglou a analizat starea actuală a sârbului și a ajuns la concluzia că e mult mai ușor de învins decât în trecut din cauza faptului că joacă mereu cu posibilitatea de a schimba cursul istoriei în tenis.

Carlos Alcaraz, "rege" la Wimbledon! Punctul pentru istoria tenisului

Carlos Alcaraz a câștigat în urmă cu cinci zile pentru prima oară titlul la Wimbledon, la doar 20 de ani, după o finală epică cu Novak Djokovic, scor 1-6, 7-6 (8/6), 6-1, 3-6, 6-4. Ibericul a sfidat istoria, fiind primul om care îl învinge pe Nole după ce acesta a câștigat primul set la All England Club (sârbul avea un record de 78-0 când își adjudecase primul set, pe iarba londoneză).
La ceremonia de premiere, Novak Djokovic nu și-a mai putut stăpâni lacrimile atunci când a vorbit cu fiul său, Ștefan, aflat în boxa proprie. Sârbul și-a arătat din nou latura umană după una dintre înfrângerile grele ale carierei. Mulți experți au încercat să explice eșecul lui Nole, iar Patrick Mouratoglou e de părere că acum sârbul poate fi mult mai ușor învins decât în trecut.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, mult mai ușor de învins decât în trecut! Explicația lui Mouratoglou

Patrick Mouratoglou și-a făcut timp la câteva zile după finala de la Wimbledon să analizeze victoria lui Carlos Alcaraz în fața lui Novak Djokovic, neînvins înainte de acest eșec timp de zece ani pe Center Court: "A fost un meci foarte mental și ambii jucători au fost tensionați. Novak a avut ocazia să controleze meciul, dar nu a făcut-o. A fost un meci foarte tensionat. Motivul pentru care Carlos a câștigat finala de la Wimbledon cred că a fost faptul că s-a simțit liber să își încerce loviturile în momentele importante, iar Novak nu a făcut-o.
Dacă îl punem pe Novak în perspectiva situației în care se află acum Carlos, Novak ar fi făcut același lucru. Să joace ca un outsider și să joace extraordinar în momentele importante. În situația actuală, el este cu adevărat mult mai ușor de învins în aceste meciuri din cauza greutății istoriei. Simt că a fi marele favorit tot timpul, a juca pentru istorie de fiecare dată este o povară. Nu cred că Alcaraz are un avantaj în fața lui Novak. Cei doi jucători sunt foarte apropiați din punct de vedere al nivelului. Cred că Novak poate juca mult mai bine decât a făcut-o în finală. Cred că a fost foarte emoționat. Trebuie să fie capabil să joace mai liber".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo