Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacții vehemente după ce Djokovic și Andreeva au primit aceeași amendă la Wimbledon! "Ridicol"

Bianca Dumitru

Publicat 19/07/2023 la 08:07 GMT+3

Mirra Andreeva și Novak Djokovic s-au ales la Wimbledon cu câte o amendă în valoare de 8.000 de dolari pentru că au dat cu rachetele de pământ. Reacțiile nu au întârziat să apară în condițiile în care situația a fost ușor diferită, la fel ca și premiile câștigate de cei doi.

Mirra Andreeva, sancționată la Wimbledon de arbitra de scaun: "Nu mi-am aruncat racheta, am căzut!"

Mirra Andreeva și Novak Djokovic s-au ales la Wimbledon cu câte o amendă în valoare de 8.000 de dolari pentru că au dat cu rachetele de pământ.
Sportiva din Rusia a clacat în duelul cu Madison Keys. Rusoaica a jucat fără greșeală în prima parte a meciului și a condus cu set și 4-1, dar mult mai experimentata jucătoare din SUA s-a impus cu scorul de 3-6, 7-6 (4), 6-2.
Finalul de meci a fost unul foarte tensionat. La 5-2 și 40-40, Andreeva a alunecat la o minge puternică a americancei și nu a reușit să trimită în terenul advers. Aceasta a dat cu racheta de pământ, iar arbitra de scaun, suedeza Azemar Engzell, a considerat gestul intenționat și a penalizat-o cu un punct.
Andreeva a protestat vehement, susținând că a scăpat racheta din cauza dezechilibrării, dar decizia a rămas în picioare, iar Keys a fructificat apoi mingea de meci.
Pentru gestul său, Andreeva nu a fost penalizată doar cu un punct, ci și cu 8.000 de dolari, amendă pe care a primit-o după meciul din finală și Novak Djokovic.
Citește și:

Djokovic și Andreeva, amendă identică la Wimbledon

În setul decisiv, Nole a ratat o minge de break chiar în game-ul 2, iar apoi a cedat pe propriul seviciu, moment în care nu și-a mai putut stăpâni nervii și a dat cu racheta de fileu.
picture

Djokovic, una dintre cele mai urâte ieșiri din carieră! Și-a făcut praf racheta

Gestul urât al sârbului a fost taxat de către organizatorii de la Wimbledon, care l-au amendat cu 8.000 de dolari. Penalizarea nu reprezintă aproape nimic în raport cu cât a câștigat Djokovic pentru parcursul său din acest an pe iarba londoneză.
Astfel, dacă Andreeva a fost penalizată cu 8.000 de dolari dintr-un premiu de 267.500 de dolari, sârbul a încasat la Wimbledon 1,53 milioane de dolari, iar amenda reprezintă un procent mult mai mic din total.
Acest lucru i-a nemulțumit pe fani, care au ținut să puncteze pe rețelele de socializare că nu a fost corect. Unii au scris că pentru Djokovic 8.000 de dolari reprezintă "mărunțiș", o amendă prea mică pentru a-l descuraja pe sportivul care câștigă 10 milioane de dolari pe an.
Alții au cerut schimbarea regulilor privind amenzile, care ar trebui să fie calculate ca procent din premiul încasat de jucător.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo