Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon, ziua 14 | Alcaraz a câștigat finala cu Djokovic și e campion la Wimbledon pentru prima dată în carieră

Dani Morar

Actualizat 16/07/2023 la 21:00 GMT+3

Novak Djokovic – Carlos Alcaraz e marea finală de la Wimbledon 2023! Principalii favoriți ai acestei ediții nu au avut adversar în drumul spre finală, iar acum își măsoară forțele în duelul generațiilor din tenis. Spaniolul a pornit ca favorit principal, dar până și el recunoaște că Nole pleacă cu prima șansă pe iarba londoneză, sârbul fiind aproape de a-și trece în cont al 24-lea titlu de GS.

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 4-6: Carlos Alcaraz E CAMPION LA WIMBLEDON! Spaniolul s-a impus în 5 seturi cu Novak Djokovic, după o partidă de vis, cucerind al doilea titlu de Grand Slam din carieră.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 4-5: Game Djokovic, care poate pierde finala pe serviciul lui Alcaraz.Carlistos servește pentru primul titlu la Wimbledon.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 3-5: Alcaraz e la un game de titlul de la Wimbledon. A câștigat game-ul cu un as.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 3-4: CE MECI! Novak ține aproape și dă dovadă de un mental extrem de puternic. Sârbul e obligat să câștige pe serviciul lui Alcaraz.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 2-4: Alcaraz se apropie la 2 game-uri de trofeul de la Wimbledon. Spaniolul a servit excelent.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 2-3: Game Djokovic, care ține aproape de Alcaraz. Spaniolul urmează la serviciu.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 1-3: Alcaraz a făcut break-ul, iar apoi a confirmat pe serviciul său și e la doar 3 game-uri de primul titlu la Wimbledon.În momentul în care a pierdut pe propriul serviciu, Nole și-a distrus racheta de fileu, într-una dintre cele mai urâte ieșiri din carieră.
picture

Djokovic, una dintre cele mai urâte ieșiri din carieră! Și-a făcut praf racheta

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 1-1: Djokovic și-a făcut serviciul, iar apoi a avut minge de break, dar a ratat incredibil, trimițând în fileu o minge ușoară. Alcaraz a replicat cu o scurtă de vis, iar apoi a egalat cu un forehand de zile mari.
picture

Novak Djokovic, greșeala care l-a costat titlul la Wimbledon

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3: SET NOVAK DJOKOVIC și e 2-2! Alcaraz a cedat încă o dată pe propriul serviciu și a pierdut mingea de set pe o dublă greșeală. Avem set decisiv în marea finală de la Wimbledon 2023.
picture

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, în decisiv! Spaniolul pare să fi cedat mental

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 5-3: Nole e la un singur game de a trimite partida în set decisiv, după ce părea dominat de Carlos Alcaraz în finalul setului 3.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 4-3: Ambii jucători și-au făcut serviciul, dar Nole este la doar 2 game-uri de a trimite finala în decisiv. Sârbul urmează la serviciu.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 3-2: Novak Djokovic face break-ul și se apropie de câștigarea setului 4. Alcaraz și-a pierdut cumpătul pentru prima dată în marea finală de la Wimbledon. Nole a trimis pupici către cei care au scandat împotriva lui.
picture

Carlos Alcaraz și-a pierdut cumpătul, după ce Djokovic i-a făcut break în setul 4

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 1-2: Încă un game superb jucat pe serviciul lui Alcaraz. Spaniolul conduce cu 2-1, iar Nole a dat prmele semne de oboseală. Urmează un game foarte important pe serviciul sârbului.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 1-1: Ce game câștigă Nole. Sârbul a salvat două mingi de break ale adversarului și a egalat la 1 în debutul setului al patrulea.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 0-1: Carlos câștigă primul game din setul 4 și se îndreaptă spre primul titlu de la Wimbledon și al doilea de Grand Slam din carieră.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6: Alcaraz face 2-1 la seturi, după ce Djokovic nu a mai luptat deloc pe propriul serviciu. Sârbul vrea să-și conserve energia pentru runda următoare, pe care dacă o pierde va rata șansa de a ajunge la 24 de titluri de Grand Slam.
picture

Carlos Alcaraz, la un set de titlu, la Wimbledon. Djokovic, fără replică

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-5: Alcaraz e sigur pe propriul serviciu, iar Djokovic pare că a cedat lupta în setul 3. Spaniolul mai are nevoie de un singur game pentru a prelua avantajul.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-4: Carlitos câștigă cel mai lung game al meciului, care a durat peste 26 de minute. De 13 ori a fost egalitate la 40, dar Alcaraz a rezistat mai bine din punct de vedere psihic și are dublu break în setul 3. Spaniolul s-a impus abia la a 6-a minge de breeak.
picture

13 egalități și peste 25 minute! Așa s-a scris istoria unui game cât un set

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-3: Djokovic s-a certat cu arbitrul de scaun, după ce a fost deja avertizat pentru că a întârziat serviciul. Sârbul i-a reproșat acestuia că dă drumul prea repede la timp, în timp ce el trebuie să meargă să-și ia prosopul din coș, nefiindu-i permis să îl ia de la copiii de mingi, odată cu restricțiile impuse de Covid.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-3: Ambii jucători și-au făcut serviciul, iar Alcaraz păstrează avantajul de două game-uri, după ce a salvat două mingi de break ale adversarului.
picture

Alcaraz, nervi tari! A jucat perfect de la 15-40 în setul 3 al finalei cu Djokovic

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 0-2: Alcaraz face break-ul în debutul setului al treilea, iar apoi se impune pe propriul serviciu și e 2-0.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7: SET CARLOS ALCARAZ! E 1-1 la seturi, după ce ibericul a salvat o minge de set pe serviciul lui Nole. Liderul mondial pune capăt seriei incredibile, de 15 tiebreak-uri consecutive câștigate de sârb la turneele de Grand Slam.
picture

Carlos Alcaraz a pus capăt celor 15 tie-breakuri la rând câștigate de Djokovic

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-6: Game Djokovic și avem tiebreak în setul 2. 15 tiebreak-uri consecutive are câștigate Nole, la turneele de Grand Slam.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 5-6: Ibericul își face serviciul și ne apropiem de tiebreak în finala masculină de la Wimbledon.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 5-5: Novak Djokovic e EXTRAORDINAR! Sârbul egalează cu un punct absolut superb, care l-a lăsat în genunchi pe Carlos Alcaraz. Se joacă de peste o oră în acest set. Reacția lui Nole față de public a fost una de pus în ramă.
picture

"Sunt bunicel, nu? Așa și așa!". Djokovic, reacție genială, după un punct magic

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 4-5: Alcaraz conduce și e la un singur game de câștigarea setului 2. Djokovic va servi pentru a rămâne în set.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 4-4: Se merge cap la cap în setul 2. Djokovic egalează la 4, iar Alcaraz urmează la serviciu.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 3-4: Joc superb al lui Carlos Alcaraz, care câștigă punctul meciului, iar apoi închide game-ul cu un as.
picture

Punctul anului în tenisul mondial! Uluitor ce au reușit Alcaraz și Djokovic

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 3-3: Carlos a avut 30-0 pe serviciul adversarului, dar Nole și-a făcut serviciul fără să mai cedeze vreun punct din acel moment.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 2-3: Spaniolul și-a ținut serviciul și a câștigat un game foarte important pentru setul secund.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 2-2: Novak a câștigat cel mai lung schimb de mingi al finalei: 29 de lovituri. Sârbul a cerut susținerea publicului și a salvat o minge de break, egalând apoi la 2. Andy Murray, singurul care l-a învins în finală la Wimbledon pe Djokovic, este în tribune.
picture

Pur și simplu...Novak Djokovic. Sârbul salvează incredibil o minge de meci, după schimbul meciului

Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 1-2: Novak nu se lasă și recuperează break-ul pierdut în debutul setului. Ibericul nu a putut face față jocului superb practicat de sârb.
Update Djokovic - Alcaraz 6-1, 0-2: Carlitos a intrat, în sfârșit, în meci. Spaniolul și-a făcut serviciul, iar apoi a profitat de a doua minge de break și conduce cu 2-0 în setul 2.
picture

Alcaraz "trăiește". După un prim set în care a fost surclasat de Djokovic, ibericul revine în meci

Update Djokovic - Alcaraz 6-1: SET NOVAK! Ce joc a arătat sârbul până acum. Djokovic s-a impus cu 6-1, după 35 de minute, evoluând aproape perfect. Carlos trebuie să schimbe ceva pentru a avea șanse la trofeu.
picture

Tăvălugul Novak Djokovic! Sârbul, fără milă cu Alcaraz

Update Djokovic - Alcaraz 5-1: Carlitos câștigă primul game din această finală, după un punct superb, închis cu un passing shot.
Update Djokovic - Alcaraz 5-0: Alcaraz încercă să-și diversifice jocul, dar pentru moment nu îi iese nimic. Spaniolul a greșit o scurtă simplă, iar adversarul său mai are nevoie de un singur game pentru a închide setul.
Update Djokovic - Alcaraz 4-0: Dublu break pentru Nole, care servește pentru a mări diferența. Carlitos pare că nu face față energiei cu care joacă sârbul în acest prim set.
Update Djokovic - Alcaraz 3-0: Start perfect de finală pentru Novak Djokovic! E 3-0 pentru sârb, pe serviciul căruia s-au jucat două puncte absolut superbe.
picture

Punct de senzație în primul set al finalei dintre Djokovic și Alcaraz, de la Wimbledon

Update: Brad Pitt și Daniel Craig se află printre spectatorii de lux de la finala masculină de la Wimbledon.
Update Djokovic - Alcaraz 2-0: SUPERB! Nole face break-ul în debutul partidei, după ce a condus cu 40-0 pe serviciul lui Alcaraz. Sârbul a fructificat a treia minge de break și e 2-0.
picture

Djokovic e nepământean! Forehand fabulos, în finala cu Alcaraz

Update Djokovic - Alcaraz 1-0: Prim game superb între cei doi finaliști. Novak a salvat o minge de break și a alunecat la unul dintre puncte, însă nu s-a întâmplat nimic grav. Sârbul și-a făcut serviciul după aproape 10 minute.
Update: A început marea finală de la Wimbledon dintre Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport. Primii doi favoriți joacă cu trofeul pe masă, dar și pentru fotoliul de lider ATP.
Update: Cei doi finaliști au intrat pe teren pentru a începe marele meci. Nole le-a zâmbit fanilor săi, transmițând că se simte bine.
Știre inițială
Djokovic și Alcaraz se întâlnesc în finala de la Wimbledon 2023, după un parcurs aproape perfect din partea ambilor tenismeni pe iarba de la Londra. Ambii au pierdut doar câte două seturi în drumul spre ultimul act, dominându-și copios adversarii pe care i-au avut. Ieri a avut loc finala feminină, câștigată de Marketa Vondrousova în fața lui Ons Jabeur, cu 6-4, 6-4.
Novak și-a început parcursul sub turație, dar l-a învins în 3 seturi pe Cachin, pentru ca mai apoi să treacă de australianul Jordan Thompson. Pentru Nole a urmat duelul cu Stan Wawrinka, iar apoi i-a eliminat pe rând pe Hurkacz și Rublev, în fața cărora a cedat câte un set. În semifinale, sârbul l-a eliminat pe Jannik Sinner cu 6-3, 6-4, 7-6, calificându-se în cea de-a 9-a finală de la Wimbledon.
picture

Djokovic - Sinner - Wimbledon Rezumat

De cealaltă parte, Alcaraz și-a început parcursul eliminând doi jucători din Franța, fără a pierde vreun set. Jeremy Chardy și Alexander Muller au fost cei care au cedat în fața ibericului, urmați de chilianul Nicolas Jarry, în fața căruia Carlitos a cedat primul set din competiție. A urmat apoi duelul cu Berrettini, unde Alcaraz s-a impus din nou cu 3-1. În sferturi a urmat un duel de foc, cu Holger Rune. Norvegianul a cedat în 3 seturi, la fel cum s-a întâmplat și cu adversarul din semifinale, Daniil Medvedev.
picture

Alcaraz - Medvedev - Wimbledon Rezumat

Pentru Novak Djokovic va fi cea de-a 35-a finală de Grand Slam a carierei și a 9-a de la Wimbledon. Este jucătorul cu cele mai multe prezențe în ultimul act ale marilor turnee, depășindu-le pe Chris Evert, Serena Williams și Martina Navratilova.

Djokovic – Alcaraz, duelul generațiilor, în finala de la Wimbledon 2023

Duelul dintre Alcaraz și Djokovic din ultimul act al celui de-al treilea Grand Slam al anului va marca o premieră după 8 ani la Londra.
Finala de duminică va fi prima din 2015 și până acum în care se vor înfrunta primii doi capi de serie. În urmă cu 8 ani, protagoniștii ultimului act au fost Djokovic, favoritul nr. 1, și Roger Federer, cap de serie nr. 2. Sârbul s-a impus atunci în 4 seturi.
15 ani și 349 de zile sunt între doi finaliști de la Wimbledon. Doar în finala Wimbledon din 1974, între Jimmy Connors și Ken Rosewall a existat o diferență mai mare de vârstă între cei doi finaliști (17 ani și 304 zile).

Alcaraz – Djokovic, finala Wimbledon! Ce au declarat cei doi înainte de meci

"Asta e cea mai anticipată finală pentru toată lumea de dinaintea turneului, chiar și pentru mine. Este foarte tânăr, dar incredibil de constant, și pe iarbă. Nu cred că multă lume se aștepta (n.r. ca Alcaraz să joace așa bine pe iarbă), pentru că se simte ca și cum stilul său se potrivește mai bine pe zgură și terenuri mai lente, dar a știut cum să răspundă la toate provocările pe care le-a întâmpinat.
Constanța și abilitatea de a se adapta în orice circumstanță au fost atuuri mari ale carierei mele și este incredibil să le văd la el la doar 20 de ani", a spus Nole.
"Toată lumea știe că Djokovic e principalul favorit, dar și eu am șansa mea. Știu că e favoritul, a câștigat ultimele 4 trofee la Wimbledon, are o serie de 5 titluri consecutive, 44 de vcitorii la rând. E o nebunie.
Încerc să nu mă gândesc la asta, încerc să uit toate statisticile pe care le are aici la Wimbledon. Încerc să mă gândesc că e doar un meci, ca toate celelalte pe care le-am jucat până acum și voi încerca să dau tot ce am mai bun și să găsesc o cale de a-l învinge.
Este un vis pentru mine să koc o finală la Wimbledon și e chiar mai special împotriva lui Djokovic. Este o legendă a sportului nostru și întotdeauna am spus că pentru a fi cel mai bun trebuie să îl bați pe cel mai bun.
Vreau să câștig Wimbledonul într-o zi, iar o victorie cu Djokovic în finală ar face ca totul să fie mult mai special. Va fi un moment emoționant pentru mine. Mi-am dorit acest lucru încă de când am văzut tragerea. Am vrut să joc o finală cu el și mă voi bucura de asta", a spus Alcaraz într-un dialog cu Mats Wilander, pentru Eurosport.
Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, cei mai buni jucători din lume în acest moment, se vor confrunta astăzi în finala Wimbledon 2023. Aceasta va avea loc duminică, 16 iulie, și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport începând cu ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo