Articol scris de Răzvan Cîrceag
Emma Răducanu, cu tată român și mama din China, a ajuns în optimile de la Wimbledon 2021 după ce a câștigat în fața româncei Sorana Cîrstea, scor 6-3, 7-5. Trebuie menționat faptul că Sorana traversa o perioadă foarte bună și se afla în fața unuia dintre cele mai bune sezoane din carieră.
"Cine ar fi crezut? Înainte să plec la Wimbledon, părinții m-au întrebat 'nu-ți iei prea multe rânduri de echipament cu tine?'. Cred că în seara asta va trebui să spăl câteva, pentru că nu mai am curate. Sper că există spălătorie la hotel”, a fost declarația Emmei în fața fanilor, imediat după victoria cu Sorana.
Roland Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea de la Roland Garros de Aliaksandra Sasnovich
ACUM 20 ORE

Fanii au renunțat la biletele de pe Terenul 2

Odată cu această victorie, Răducanu a devenit cea mai tânără jucătoare britanică care a ajuns în optimile de la Wimbledon, de 50 de ani încoace.
A intrat cu un wildcard în turneu, de pe locul 336 WTA, iar acum toate luminile reflectoarelor sunt ațintite către ea în Marea Britanie și este descrisă ca fiind noua stea a tenisului britanic. Motiv pentru care au existat mai mulți fani care au renunțat la alte bilete, ca să stea pe Henman Hill, în fața unui ecran uriaș, să o urmărească.
"Se vede că pur și simplu iubește să joace. Râde, interacționează cu publicul, jucătorii mai în vârstă sunt atât de serioși", a fost declarația unei fane care a renunțat la biletul de pe Terenul 2, conform ziarului Guardian.
"Toată lumea vorbește despre Emma de ceva timp. Este foarte stăpână pe sine, se vede că aparține acestui sport. Și nu e vorba doar despre victoriile obținute, se vede după modul în care lovește mingea, după felul în care se mișcă pe teren. Are ceea ce-i trebuie ca să meargă înainte și să avanseze în clasament", a declarat Andrew Castle, fost jucător și comentator BBC în prezent.

Rezumatul unei partide memorabile: Emma Răducanu - Sorana Cîrstea

Ce urmează pentru Emma Răducanu și pe ce loc poate urca

Emma Răducanu a început cel mai tare turneu de iarbă de pe locul 333. Succesul în fața Soranei a urcat-o fulminant pe Emma până în top 200. De altfel, adolescenta de 18 ani este în clasamentul live pe locul 175 și poate urca incredibil până aproape de top 30 dacă va completa minunea și se va impune în finala de la Wimbledon.
Următorul tur va fi cel puțin la fel de greu, dar dacă Emma Răducanu a trecut în 2 seturi de Cîrstea poate să o facă și în fața Aljiei Tomljanovic. Australianca a trecut în turul 3 de Ostapenko după un meci tensionat, terminat cu câteva vorbe grele aruncate chiar pe teren.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Sasnovich, victorie în 3 seturi
ACUM 20 ORE
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51