Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Emma Răducanu, savuroasă după succesul de la Wimbledon! Elogii pentru România și pentru Simona Halep

Nicu Savin

Actualizat 01/07/2021 la 13:07 GMT+3

Emma Răducanu reprezeintă Marea Britanie, dar nu și-a uitat originile românești. După prima sa victorie la un turneu de Grand Slam, jucătoarea de 18 ani a vorbit la superlativ despre țara noastră și i-a adus numai cuvinte de laudă și Simonei Halep, pe care o consideră o sursă de inspirație.

Emma Răducanu

Credit imagine: Eurosport

Emma Răducanu a debutat cu victorie la Wimbledon 2021, unde s-a calificat în turul 2 după ce a trecut de Vitalia Diatchenko în două seturi, scor 7-6 (4), 6-0. După această victorie încurajatoare, pentru Răducanu urmează meciul cu Marketa Vondrousova, programat joi, 1 iulie, de la ora 13:00.
La o oră după terminarea partidei, tânăra tenismenă în vârstă de 18 ani a oferit un interviu Gazetei Sporturilor - în limba engleză - în care a vorbit despre legăturile ei cu România.
"Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special", a spus Emma Răducanu.
Emma Răducanu, prima victorie la un Grand Slam
Sportiva, cu mama din China și tată român, a debutat la cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului după ce a primit un wildcard din partea organizatorilor de la Wimbledon. În cadrul aceluiași interviu, Emma Răducanu a dezvăluit și cum a trăit prima ei victorie la un turneu de Mare Șlem.
"Încă nu îmi vine să cred. La finalul meciului, mă gândeam că abia s-a terminat primul set. Sunt foarte mulțumită să fiu în turul secund și simt că, de acum, totul e doar un bonus pentru mine. Susținerea de care am avut parte astăzi a fost incredibilă. Pur și simplu, am simțit că m-au împins de la spate, în special în momentele dificile.
Primul set a fost o bătălie a emoțiilor. În primul game la serviciu, sunt sigură că am avut patru duble greșeli. Sunt fericită pentru modul în care am reușit să revin în meci. În setul doi m-am simțit eliberată. Au fost multe emoții. Să joci pentru prima oară pe tabloul principal la un Grand Slam, chiar la Wimbledon...a fost foarte multă lume cunoscută acolo. Sunt foarte fericită că am reușit să găsesc o cale pentru a reveni și a juca mult mai relaxată.
Vitalia a fost o adversară extrem de dificilă. Știam că a eliminat-o pe Maria Sharapova în urmă cu câțiva ani chiar la Wimbledon. Știam că va fi dificil să joc împotriva ei, lovește mingea foarte plat. Am încercat să o fac să se miște cât mai mult", a explicat Emma pentru GSP.

Emma Răducanu, elogii pentru Simona Halep

Chiar dacă o are ca idol pe fosta câștigătoare de la Australian Open și Roland Garros, chinezoaica Na Li, Răducanu a declarat că în momentele dificile din meciul cu Diatchenko era cu gândul la Simona Halep și la spiritul acesteia de combativitate.
"Cu siguranță îi admir deplasarea și, de asemenea, modul în care luptă. Cred că azi, în unele momente echilibrate din primul set, mă gândeam să concurez la fel cum o fac unele jucătoare, ca de exemplu Halep. Ea câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui", a încheiat sportiva de origine română.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo