Emma Răducanu a debutat cu victorie la Wimbledon 2021, unde s-a calificat în turul 2 după ce a trecut de Vitalia Diatchenko în două seturi, scor 7-6 (4), 6-0. După această victorie încurajatoare, pentru Răducanu urmează meciul cu Marketa Vondrousova, programat joi, 1 iulie, de la ora 13:00.
La o oră după terminarea partidei, tânăra tenismenă în vârstă de 18 ani a oferit un interviu Gazetei Sporturilor - în limba engleză - în care a vorbit despre legăturile ei cu România.
"Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special", a spus Emma Răducanu.
Wimbledon
Karolina Pliskova, glumă amară după finala de la Wimbledon: "Știu să pierd! Sunt grozavă la asta!"
11/07/2021 LA 11:16
Emma Răducanu, prima victorie la un Grand Slam
Sportiva, cu mama din China și tată român, a debutat la cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului după ce a primit un wildcard din partea organizatorilor de la Wimbledon. În cadrul aceluiași interviu, Emma Răducanu a dezvăluit și cum a trăit prima ei victorie la un turneu de Mare Șlem.
"Încă nu îmi vine să cred. La finalul meciului, mă gândeam că abia s-a terminat primul set. Sunt foarte mulțumită să fiu în turul secund și simt că, de acum, totul e doar un bonus pentru mine. Susținerea de care am avut parte astăzi a fost incredibilă. Pur și simplu, am simțit că m-au împins de la spate, în special în momentele dificile.
Primul set a fost o bătălie a emoțiilor. În primul game la serviciu, sunt sigură că am avut patru duble greșeli. Sunt fericită pentru modul în care am reușit să revin în meci. În setul doi m-am simțit eliberată. Au fost multe emoții. Să joci pentru prima oară pe tabloul principal la un Grand Slam, chiar la Wimbledon...a fost foarte multă lume cunoscută acolo. Sunt foarte fericită că am reușit să găsesc o cale pentru a reveni și a juca mult mai relaxată.
Vitalia a fost o adversară extrem de dificilă. Știam că a eliminat-o pe Maria Sharapova în urmă cu câțiva ani chiar la Wimbledon. Știam că va fi dificil să joc împotriva ei, lovește mingea foarte plat. Am încercat să o fac să se miște cât mai mult", a explicat Emma pentru GSP.

Emma Răducanu, elogii pentru Simona Halep

Chiar dacă o are ca idol pe fosta câștigătoare de la Australian Open și Roland Garros, chinezoaica Na Li, Răducanu a declarat că în momentele dificile din meciul cu Diatchenko era cu gândul la Simona Halep și la spiritul acesteia de combativitate.
"Cu siguranță îi admir deplasarea și, de asemenea, modul în care luptă. Cred că azi, în unele momente echilibrate din primul set, mă gândeam să concurez la fel cum o fac unele jucătoare, ca de exemplu Halep. Ea câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui", a încheiat sportiva de origine română.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Schimbări majore în clasamentul WTA după Wimbledon 2021! Ce loc va ocupa Simona Halep
10/07/2021 LA 15:59
Wimbledon
Darren Cahill, un antrenor australian mândru! Mesaj emoționant al tehnicianului pentru Barty
10/07/2021 LA 15:57