Clasată pe locul 338 WTA, Emma Răducanu a devenit revelația turneului de la Wimbledon după evoluțiile avute în prima săptămână de concurs. Din postura de deținătoare de wildcard, Emma s-a calificat în a doua săptămână de la Wimbledon fără să piardă set. A făcut meciuri memorabile, trecând de adversare mult mai experimentate, printre care și Sorana Cîrstea.
În optimile de finală al celui de-al treilea turneu major al anului, sportiva din Marea Britanie va juca împotriva australiancei Alija Tomljanovic, locul 75 WTA. Aceasta a trecut de Ostapenko, scor 4-6 6-4, 6-2. Emma Răduca nu mai este acum privită cu șanse minime să se califice mai departe, mai ales prin prisma evoluțiilor avute.

Wimbledon 2021 | Antrenorul Emmei Răducanu a dezvăluit secretul sportivei

Roland Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea de la Roland Garros de Aliaksandra Sasnovich
25/05/2022 LA 11:32
Aflată în lumina reflectoarelor după meciurile foarte bune făcute la Wimbledon, Emma Răducanu nu și-a pierdut deloc concentrarea și chiar a spus că va renunța la telefon pentru a nu fi prinsă în mirajul laudelor și al statisticilor care-i fac cinste. Antrenorul Emmei, Matt James, a dezvăluit cum reușește eleva lui să aibă asemenea evoluții la doar 18 ani.
"Din primul moment în care o privești realizezi că are ceva special. Rareori vezi o asemenea maturitate în joc. Știam că se va descurca bine la turneele majore, dar are nevoie să-și îmbunătățească jocul în continuare. Cred că toate rezultatele au venit mai devreme decât ne-am fi așteptat. Nu a jucat prea multe meciuri anul trecut, dar s-a folosit foarte bine de această șansă. A jucat deja 3 meciuri aici și a arătat foarte puternică. Își face adversarele să aibă emoții pentru că ea însăși nu se teme de nimeni. De asta îi ies toate", a spus tehnicianul pentru Tennis Head.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Sasnovich, victorie în 3 seturi
25/05/2022 LA 11:24
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51