Ashleigh Barty, principala favorită de pe tabloul de simplu feminin la Wimbledon, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului major desfășurat pe iarbă, după ce a trecut de Barbora Krejcikova, campioana de anul acesta de la Roland Garros, cu scorul de 7-5, 6-3, după o oră și 37 de minute de joc.
În primul set, prima care a obținut break-ul a fost Brbora Krejcikova, care părea să aibă situația sub control pe propriul serviciu, însă nu a fost cazul, pentru că Ash Barty a reușit să revină și să egaleze la 4-4. Din acel moment, Krejcikova a mai câștigat în setul inaugural un singur game, iar Barty s-a impus, scor 7-5.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 21 ORE

Wimbledon 2021 | Barty, pentru prima dată în sferturile de finală la Londra

Setul al doilea poate părea că a fost în controlul absolut al liderului mondial din WTA, însă Krejcikova a avut multe șanse de a întoarce soarta meciului, dar de care nu a profitat. Barty a făcut break-ul prima în setul al doilea, însă Krejcikova a revenit imediat, făcând rebreak. Totuși, revenirea cehoaicei nu a durat, asta pentru că Barty a mai făcut un break la 4-3, break care s-a dovedit a fi decisiv în economia partidei.
Campioana de la Roland Garros din 2019 este pentru prima dată în sferturile de finală de la Wimbledon. În continuare, liderul mondial din WTA se va duela cu învingătoarea dintre Emma Răducanu, revelația turneului, și Ajla Tomljanovic, meci care se joacă azi, mai târziu.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM O ZI
Australian Open
Ashleigh Barty, o nouă demonstrație de forță la Australian Open 2022! Victorie-blitz cu Bronzetti
IERI LA 02:37