Naomi Osaka a pornit o întreagă controversă în circuitul feminin de tenis încă de la Roland Garros, acolo unde a refuzat să mai meargă la conferințele de presă, pe motiv că discuțiile cu jurnaliștii îi provoacă anxietate și depresie. După această decizie, japoneza a fost amendată de turneu și amenințată de cele patru turnee de Grand Slam cu excluderea în cazul în care continuă acest demers.
Drept consecință, Naomi Osaka s-a retras din turneu, apoi a luat hotărârea de a lua o pauză de circuit și a ratat mai multe turnee, printre care și Wimbledon 2021. Acum, Osaka e pregătită de revenire și va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să fie în formă maximă. Japoneza a anunțat că nu va mai boicota întâlnirile cu presa la Tokyo.

Naomi Osaka, pregătită să revină pe teren și la conferințele de presă

Australian Open
Meci incredibil la Australian Open 2022: s-a calificat în turul 2 cu o singură lovitură câștigătoare
ACUM 10 ORE
"Mă pregătesc încetul cu încetul pentru a fi în cea mai bună formă la Tokyo", a declarat ea într-un mesaj publicat de NHK (radiodifuzorul public japonez). Afectată serios de scandalul provocat atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roland Garros, înaintea meciului din turul al doilea, cu Ana Bogdan. Japoneza a spus că s-a confruntat cu depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.
În mesajul său către NHK, publicat în japoneză, Naomi Osaka a spus că este "mândră” că joacă pentru ţara ei la Jocurile Olimpice: "De data aceasta Olimpiada va fi în Japonia, unde m-am născut. Am multe amintiri plăcute în Japonia. Sunt mândră să fiu membru al echipei japoneze pentru Jocurile Olimpice. De acum înainte, voi merge la conferinţe de presă, dar voi ţine cont şi de sănătatea mea mintală", a spus ea.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
ACUM 15 ORE
Australian Open
Naomi Osaka merge în turul 2 la Australian Open 2022, după victoria cu Osorio Serrano
ACUM 19 ORE