Azi au avut loc sferturile de finală de pe tabloul masculin. Joi ne vom bucura de partidele din semifinale de pe tabloul feminin. În proba de simplu, doar meciurile de la feminin sunt programate în cea de-a zecea zi de concurs la Londra. Ambele partide din penultimul act sunt programate pe terenul central de la All England Club.

#Favoriții Wimbledon 2021: Ashleigh Barty – Angelique Kerber

Numărul 1 mondial, Ashleigh Barty, s-a calificat în premieră în semifinalele turneului de la Wimbledon. Jucătoarea australiană a trecut în sferturile de finală de compatrioata sa, Ajla Tomljanovic (75 WTA), după un meci în care a avut probleme doar în setul al doilea, când a și-a pierdut serviciul de două ori, scor 6-1, 6-3. De la începutul turneului, Barty a pierdut un singur set, atunci când a întâlnit-o pe Carla Suarez Navarro în primul tur al competiției. Pentru campioana de la Roland Garros din 2019 urmează semifinala cu Angelique Kerber (28 WTA), campioana din 2018 de la Wimbledon.
Australian Open
Kaia Kanepi, "spaima" jucătoarelor de top din circuitul WTA! Care sunt cele mai importante victorii
IERI LA 13:49
https://i.eurosport.com/2021/07/07/3169291.jpg
Angelique Kerber s-a calificat în semifinalele de la All England Club după ce a trecut în sferturi de Karolina Muchova (22 WTA), scor 6-2, 6-3. Campioană la Bad Homburg în acest an, Kerber are o singură înfrângere pe iarbă în ultimele 12 partide. Aceasta pare că și-a revenit după ce în prima jumătate a anului 2021 a fost departe forma din anii trecuți, nereușind să lege mai mult de două victorii. Meciul din semifinalele de la Wimbledon va fi prima întâlnire dintre Barty și Kerber pe iarbă. Cele două s-au mai întâlnit în trecut de 5 ori pe hard, scorul din meciurile directe fiind 3-2 în favoarea jucătoarei din Germania.

#Favoriții Wimbledon 2021: Karolina Pliskova – Aryna Sabalenka

Karolina Pliskova (13 WTA) impresionează la Wimbledon. Sportiva de 29 de ani din Cehia a ajuns în premieră în semifinalele turneului de la All Enlgand Club, după un parcurs impecabil, fără set pierdut. Pliskova, care a început sezonul de iarbă cu două înfrângeri la Berlin și Eastbourne, s-a calificat în penultimul act după ce a trecut în sferturi de Viktorija Golubic (66 WTA), scor 6-2, 6-2. Pliskova se va lupta pentru un loc în finală cu Aryna Sabalenka (4 WTA).
https://i.eurosport.com/2021/07/07/3169292.jpg
Sabalenka continuă să aibă un an 2021 foarte bun. Pentru jucătoarea din Belarus, aceasta este prima semifinală de Grand Slam din carieră. Sabalenka a ajuns în penultimul act al turneului după ce a trecut în sferturi de jucătoarea tunisiancă, Ons Jabeur, scor 6-4, 6-3. Partida din semifinale va reprezenta cea de a treia întâlnire dintre Pliskova și Sabalenka, jucătoarea din Belarus reușind să câștige ambele partide de până acum, la Eastbourne pe iarbă și Cincinatti pe hard.
CINE SE IMPUNE ÎN 2021 LA WIMBLEDON? (WTA)
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Karolina Pliskova, finalista de la Wimbledon, nu va putea fi prezentă la Australian Open
16/12/2021 LA 08:06
Tenis
Final de an în tenisul feminin. Bornele unui 2021 cum nu a mai fost altul în circuitul WTA
19/11/2021 LA 08:39