Ashleigh Barty este noua campioană de la Wimbledon, cupă ce s-a impus în fața Karolinei Pliskova, scor 6-3, 6-7(4), 6-3, la capătul unui meci extrem de disputat.
Australienii sunt în extaz, Barty fiind prima reprezentantă a țării de la Antipozi care câștigă la Wimbledon de la Leyton Hewitt încoace (2002) și prima femeie de la Evonne Goolagong Cawley (1980).
Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei Halep s-a grăbit și el să o felicite pe conaționala sa pentru performanța obținută, scoțând în evidență faptul că parcursul acesteia cu al Simonei a fost foarte asemănător.
Australian Open
Danielle Collins, despre finala cu Ash Barty, la Australian Open 2022: "Va fi un meci spectaculos!"
27/01/2022 LA 12:06
"Simo și Ash, din nou în față, la fel ca și la Roland Garros!", a scris Cahill pe contul personal de Twitter, alături de o poză sugestivă, cu placa pe care sunt trecute numele campioanelor de la Wimbledon.
Imediat după încheierea finalei de la Londra, Simona Halep i-a transmis un mesaj special lui Barty.

WIMBLEDON 2021 | ASH BARTY, EXPLOZIE DE EMOȚIE DUPĂ TITLUL CUCERIT LA ALL ENGLAND CLUB

"Este incredibil. Felicitări Karolinei pentru turneul pe care l-a avut. Felicitări echipei tale, îmi place să fiu testată de tine pe teren, e o plăcere de fiecare dată. Mulțumesc mult și spectatorilor pentru prezență. Mi-am zis că trebuie să lupt până la capăt, știam că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu.
Am reușit să-mi țin nervii în frâu la final. Oh, nu-mi amintesc mingea de meci. Mi-a luat foarte mult timp să ajung aici, în acest moment al carierei. E un sentiment magnific. Nu am dormit deloc azi noapte, e un sentiment incredibil, am avut tot felul de gânduri. E un vis pe care-l am demult și faptul că am putut să mi-l îndeplinesc e incredibil. Echipa mea este fabuloasă, nu le pot mulțumi îndeajuns", a spus Barty la ceremonia de premiere de la All England Club.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Ashleigh Barty, prima jucătoare din Australia ajunsă în finală la Melbourne în 42 de ani. "E ireal"
27/01/2022 LA 10:04
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22