Articol scris de Alex Masgras
Așa cum o cere tradiția, ziua de marți de pe terenul central de la Wimbledon este deschisă de către campioana ediției anterioare. Din păcate, Simona Halep, campioana ediției din 2019, s-a retras din competiție cu câteva zile înainte de startul turneului londonez. Astfel, organizatorii turneului au luat decizia ca onoarea să o aibă Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA.
Australianca în vârstă de 25 de ani a învins-o în primul tur de la Wimbledon pe Carla Suarez Navarro, scor 6-1, 6-7 (1-7), 6-1. La finalul partidei, Barty a avut câteva cuvinte și pentru campioana din 2019, Simona Halep: "Din toată inima, mi-aș fi dorit ca Simo să fie aici, e o campioană, și-a câștigat dreptul de a juca prima pe acest teren".
Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
ACUM 16 ORE
În turul al doilea, Barty o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Anna Blinkova (89 WTA) și Timea Babos (116 WTA).

Wimbledon 2021 | Simona Halep nu va juca nici la Jocurile Olimpice

După ce s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon din cauza accidentării la gambă, Simona Halep va rata în acest an și Jocurile Olimpice. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a făcut anunțul în cadrul unei intervenții la TVR: "Simona Halep nu va participa, nu va fi portdrapel al României. Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit Simona să participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv", a declarat Mihai Covaliu.
Simona Halep a anunțat încă de la începutul acestui an că obiectivul său principal pentru 2021 este cucerirea unei medalii pentru România la Jocurile Olimpice. Accidentarea suferită în luna mai, în cadrul turneului de la Roma, o împiedică, însă, să-și vadă visul împlinit, cel puțin pentru moment.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Simona Halep, la 31 de ani. Cu ce rămâne după un sezon în care ne-a adus aminte de "vintage Simo"
IERI LA 09:59
Tenis
ESPN a făcut deja predicțiile pentru 2023! Surpriză mare: La ce turneu major se impune Simona Halep
26/09/2022 LA 15:00