Articol scris de Timeea Franțescu
Serena Wlliams a fost testată la maxim de Elena Dementieva, într-o semifinală maraton, încheiată cu scorul 6-7, 7-5, 8-6, după două ore și 49 de minute de joc, fiind cel mai lung meci feminin din această etapă a unei competiții.
Cele două intrau pe teren pornind de la egal la egal în ceea ce privește nivelul de oboseală pe care ar fi trebuit să-l resimtă, ambele petrecând, în medie, aproximativ același număr de ore pe teren. Niciuna dintre cele două jucătoare nu pierduse vreun set până în acea etapă a competiției.
Wimbledon
Karolina Pliskova, glumă amară după finala de la Wimbledon: "Știu să pierd! Sunt grozavă la asta!"
11/07/2021 LA 11:16
https://i.eurosport.com/2021/07/08/3169570.jpg
Însă, diferența de nivel dintre cele două era imensă, Serena era deja deținătoarea a zece titluri de Grand Slam, în timp ce Dementieva jucase în doar două finale de asemenea anvergură, ambele pierdute cu cinci ani în urmă. Cea mai mare realizare a sa era medalia de aur pe care o obținuse la Jocurile Olimpice din Beijing.
Cea de-a doua semifinală de la Wimbledon a fost câștigată de Venus Williams, sora Serenei, după ce a trecut de Dinara Safina cu scorul lejer de 6-1 6-0. Mulți așteptau ca Dementieva să împiedice o finala previzibilă dominată de surorile Williams, a doua consecutiv de acest fel, însă rusoaica nu a putut realiza acest fapt.

Cum a revenit Serena în joc, după ce a salvat o minge de meci

Williams a început meciul în stil de mare campioană, prima sa lovitură fiind un ace- unul din seria de 20 pe care urma să o realizeze de-a lungul partidei. În ciuda debutului măreț al Serenei, Dementieva și-a adjudecat primul set, deținând controlul în tie-break (7-4).
Servind pentru câștigarea setului doi, Serena a ajuns, dintr-odată, să fie condusă cu 40-15, însă serviciul său a fost cel care a salvat-o, reușind o serie de ași care au ajutat-o să recupereze și să încheie setul cu 7-5. După ce rusoaica a ratat numeroase oportunități de a reveni în setul doi, jucătoarea din America a reușit să împingă partida în decisiv, un set în care jucătoarele și-au testat reciproc limitele fizice și psihice.
https://i.eurosport.com/2021/07/08/3169571.jpg
În cel de-al treilea set, Dementieva părea că se apropie de victorie, după un break reușit în game-ul patru, ajungând la scorul de 3-1, însă Serena a revenit rapid în set, nepermițându-i adversarei să se distanțeze. Păstrându-și calmul, Williams a reușit să salveze o minge de meci pe serviciul său, la scorul de 5-4.
Meciul a rămas unul strâns până când Serena a obținut un break în game-ul 13, reușind să încheie partida cu scorul 6-7, 7-5, 8-6. Astfel, jucătoarea din America a ajuns în marea finală, unde a luptat împotriva surorii sale, Venus Williams, pe care a învins-o, cucerind cel de-al 11-lea trofeu de Grand Slam al carierei.
"Elena a jucat foarte bine, iar noi am reușit să oferim publicului un meci incredibil", a spus Serena la finalul partidei. "În timpul meciului nu eram sigură dacă jucam împotriva Serenei sau a lui Andy Roddick. Adică, 200 de km/h tot timpul?! Şi a fost şi un procentaj enorm pe primul serviciu”, a declarat ulterior Dementieva.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Schimbări majore în clasamentul WTA după Wimbledon 2021! Ce loc va ocupa Simona Halep
10/07/2021 LA 15:59
Wimbledon
Darren Cahill, un antrenor australian mândru! Mesaj emoționant al tehnicianului pentru Barty
10/07/2021 LA 15:57