Pentru turneul de Grand Slam de la Wimbledon nu se acordă puncte în acest an în ierarhiile WTA și ATP, dar jucătorii vor lua acasă mai mulți bani decât oricând.
Organizatorii de la All England Club au anunțat joi că învinșii la simplu din prima rundă vor câștiga 50.000 de lire sterline, iar campionii vor pleca acasă cu câte 2 milioane de lire sterline, părți dintr-un premiu total de 40,35 milioane de lire sterline, un nou record.
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
ACUM O ORĂ
Această sumă reprezintă o creștere de 11,1% față de anul trecut, care a fost încă afectat de pandemie.
Cea mai mare creștere a sumelor câștigate le va reveni celor care joacă lîn calificări, cu 26% mai mult decât anul trecut. Premiul pentru sportivii care pierd în primul tur al preliminariilor este de 11.000 de lire sterline. Există, de asemenea, o creștere substanțială a preemiilor pentru cei care joacă la dublu mixt, de 17,6%.

Wimbledon a anunțat își propune să reflecte cât de importanți sunt jucătorii pentru turneu

Ian Hewitt, președintele All England Club, a comentat: "De la prima rundă a califcărilor și până la încoronarea Campionilor, distribuirea premiilor în bani din acest an își propune să reflecte cât de importanți sunt jucătorii pentru turneu."
Jucătorilor ruși și belarusi li s-a interzis în prezent să joace la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina. Din acest motiv, asociațiile WTA și ATP au decis ca la al treilea turneu de Grand Slam să nu se acorde puncte. Naomi Osaka este primul nume important care a vorbit despre posibilitatea de a sări peste Wimbledon, pentru faptul că nu se acordă puncte.
"Simt că dacă joc Wimbledon fără puncte, este mai degrabă un demonstrativ. Știu că nu este adevărat, dar creierul meu se așa simte. Când cred că ceva este ca un turneu demonstrativ, pur și simplu nu pot merge la 100%.". În ciuda discursului ei după eliminarea de la Openul Franței, fostul număr 1 mondial este pe lista de înscriere.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie – 10 iulie și va putea fi urmărit pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
S-a întors "mașinăria" Nole? Djokovic e în optimi la Wimbledon, după o victorie clară cu Kecmanovic
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Ora de start a meciului Simona Halep - Magdalena Frech, în turul 3 la Wimbledon
ACUM 4 ORE