Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem s-a retras de la Wimbledon! Austriacul a anunțat că va lipsi o perioadă semnificativă

Nicu Savin

Actualizat 24/06/2021 la 19:28 GMT+3

Dominic Thiem și-a anunțat oficial retragerea de la Wimbledon, ca urmare a unei accidentări suferite zilele trecute la turneul de la Mallorca.

Austria's Dominic Thiem reacts

Credit imagine: Getty Images

Dominic thiem, numărul 5 mondial, s-a accidentat la turneul de la Mallorca, în meciul cu Adrian Mannarino, iar austriacul a fost nevoit să se retragă.
Îngrijorările privind participarea sa la Wimbledon s-au adeverit din păcate astăzi, când echipa campionului de la US Open din 2020 a anunțat oficial că acesta nu va putea participa la al 3-lea turneu de Grand Slam al anului.
"După ce a fost forțat să se retragă din primul meci jucat la turneul de la Mallorca din cauza unei accidentări la încheietura dreaptă, Dominic Thiem a călătorit la Barcelona pentru investigații suplimentare. Rezultatele au arătat că accidentarea este una serioasă, care îl va ține departe de tenis câteva săptămâni. Thiem va purta o atelă timp de 5 săptămâni și abia apoi va putea să revină din nou pe teren.", au anuțat reprezentanții echipei lui Thiem.
Austriacul a avut și el o poziție oficială și a specificat că va rata cel puțin 3 turnee în următoarea perioadă: "Sunt pregătit să fac tot ceea ce îmi spun medicii pentru a putea reveni pe teren cât mai repede posibil. Ei m-au informat că va trebui să fac o pauză de câteva săptămâni, așa că voi face tot ce depinde de mine pentru a reveni cât mai curând. Îmi pare rău că voi rata următoarele 3 turnee din calendar: Wimbledon, Hamburg și Gstaad. Erau turnee foarte importante pentru mine. Apreciez susținerea fanilor în aceste momente dificile și sunt determinat să revin mai puternic."
Așadar, Dominic Thiem este al 2-lea jucător din Top 5 ATP care nu va juca pe iarba londoneză, după ce și Rafael Nadal a decis să sară peste turneul de la All England Club. Stanislas Wawrinka, David Goffin sau Milos Raonic (finalist în 2016) sunt alte nume importante din circuitul masculin care vor lispi de la ediția din acest an.
La feminin, cea mai importantă absență este cea a niponei Naomi Osaka, a 2-a jucătoare a lumii, care a decis să nu participe, preferând să stea alături de apropiați și să revină abia la Jocurile Olimpice.

DOMINIC THIEM A AVUT UN AN DE COȘMAR PÂNĂ ACUM

Dominic Thiem se află departe de cea mai bună perioadă a carierei. Prima jumătate a anului 2021 a fost fără realizări notabile. Cea mai recentă dezamăgire a numărului 5 mondial este ieșirea prematură de la Roland Garros, acolo unde a fost eliminat încă din primul tur de către spaniolul Pablo Andujar. De asemenea, înainte de turneul de la Mallorca, Dominic Thiem a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an.
După accidentarea de la Mallorca și un prim RMN neconcludent, participarea lui Dominic Thiem la turneul de la Wimbledon este pusă sub semnul întrebării. Turneul de la Wimbledon începe luni, 28 iunie 2021, și va fi transmis în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo