Nick Kyrgios s-a calificat în turul 3 la Wilmbledon, după o victorie în 3 seturi contra italianului Gianluca Mager. Chiar dacă nu a mai jucat niciun meci de la Australian Open până la Wimbledon, autralianul este într-o formă foarte bună, demonstrând că este unul dintre cei mai periculoși jucători atunci când jocul îi funcționează.
După ce a declarat că nu îi este frică de absolut nimeni la turneul de la Wimbledon, Kyrgios a oferit o nouă serie de declarații spumoase privind personalitatea sa, atât de des acuzată de specialiștii și fanii tenisului.
Kyrgios a ieșit mereu în evidență în mod negativ prin felul în care s-a manifestat pe teren și prin declarațiile fără perdea la adresa altor jucători sau a oficialilor. De multe ori, excesul de zel l-a costat scump pe talentatul jucător australian, iar imaginea sa de copil rebel al tenisului i-a atras mai multe animozități decât aprecieri.
US Open
US Open: Top 3 "Tweener" la Flushing Meadows 2021
13/09/2021 LA 14:27

Nick Kyrgios: "Sunt OK și fără să câștig un Grand Slam"

Kyrgios nu se dezice însă de personalitatea sa. După meciul câștigat împotriva lui Mager, australianul a declarat că tenisul are nevoie de ieșiri din tipar pentru amerge mai departe și a indicat doi jucători din circuit pe care îi apreciază pentru că încearcă să fie diferiți de majoritatea.
"Încă mai cred că tenisul se blochează cu privire la acest tip de jucători, care au atât de multe de oferit acestui sport. Mi s-a întâmplat și mie în primii trei, patru ani din carieră. Am fost răstignit pentru că făceam ceva ieșit din comun, că vorbeam cu publicul, că loveam printre picioare sau că serveam din mână.
Cel mai bun exemplu este când am servit din mână împotriva lui Rafa, la Acapulco. S-a considerat că am dezonorat jocul, că nu respect acest sport. Acum există jucători precum Tiafoe sau Bublik pe care îmi place să-i urmăresc. Acești tipi nu se conformează și prin asta fac sportul minunat.
Simt că tenisul trebuie să meargă în direcția acestor jucători. Odată ce Djokovic, Federer, Nadal vor ieși din scenă, acest sport va avea nevoie extrem de mare de personalități care să preia ștafeta.", a spus Kyrgios, citat de tennishead.com.
Mulți specialiști consideră că Nick Kyrgios a oferit prea puțin tenisului în proporție cu talentul pe care îl are. Australianul e de părere că nu doar trofeele sunt importante în acest sport și spune că nu are nicio problemă să își încheie cariera fără niciun trofeu major câștigat, fiind mulțumit în a se distra pe teren și a produce spectacol.
"Sunt OK și fără să câștig un Grand Slam. Știu că asta îi va face pe mulți oameni să se enerveze, dar nu ar trebui să facă asta, totuși. Nu este viața lor, ci a mea. Sunt OK doar să mă distrez, să fac spectacol. Nu toată lumea poate fi Federer sau Djokovic.", a adăugat Kyrgios.
În turul trei de la Wimbledon, Kyrios îl va întâlni pe canadianul Felix Auger Aliassime, care a avut un sezon foarte bun pe iarbă până acum.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Se retrage Nick Kyrgios din tenis? "Rebelul" din circuit a dat cărțile pe față la Washington
02/08/2021 LA 14:27
Tenis
"Te bat și așa!" Kyrgios, mesaj pentru Tsitsipas, după ce grecul a cerut schimbarea regulamentului
19/07/2021 LA 12:46