Articol scris de Timeea Franțescu
Roger Federer luptă pentru un loc în semifinala turneului de la Wimbledon, performanță pe care nu mulți credeau că o va atinge la această ediție. Deși a venit după o accidentare extrem de dificilă, care l-a ținut departe de terenul de tenis o perioadă lungă de timp, campionul elvețian a reușit să aibă un parcurs incredibil până acum pe iarba de la All England Club, fiind văzut chiar ca unul dintre principalii favoriți.
Forma incredibilă în care se află Federer i-a surprins chiar și pe specialiști, care nu se așteptau la un asemena parcurs din partea elvețianului, ținând cont de perioada grea pe care a traversat-o. John McEnroe, deținătorul a trei titluri de Wimbledon, declară că, deși îl urmărește de ani buni pe elvețian, este în continuare surprins și, totodată, încântat de evoluțiile lui Federer pe teren, mai ales într-un asemenea context.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 17 ORE
"Cu toții ar trebui să recunoaștem că cea mai mare șansă a sa este la acest turneu. Sunt complet fascinat, chiar dacă l-am mai văzut jucând de mii de ori. Poate intra pe teren și evolua cel puțin la fel de bine cum o făcea în anii anteriori", susține John McEnroe.

John McEnroe, despre Federer la Wimbledon: "Ce face el e dintr-o altă lume"

McEnroe își amintește mereu de momentul în care Federer a părăsit iarba de la All England Club șchiopătând, moment urmat de o pauză de șase luni de la terenul de tenis, în urma căreia elvețianul s-a întors și a cucerit trofee de Grand Slam. Atunci, consideră McEnroe, ceea ce făcea Roger părea a fi supraomenesc, perfomanțele sale erau suprinzătoare.
"A ieșit de pe teren șchiopătând și nu a mai jucat în următoarele șase luni niciun meci. Mai târziu, a revenit la Australian Open, unde a câștigat meciuri de cinci seturi, urmând chiar să mai cucerească încă două titluri de Grand Slam. Ai crede că ceea ce face el e dintr-o altă lume, pentru că așa și e. E o nebunie. Mă întreb mereu cum de e posibil", a mai adăugat acesta.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
IERI LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16