Articol scris de Răzvan Cîrceag
Hubert Hurkcacz, favoritul numărul 14 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2021 după ce l-a eliminat în mod surprinzător pe Roger Federer în faza sferturilor de finală, scor 6-3, 7-6 (4), 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute de joc.
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
IERI LA 15:09
Federer este cel mai titrat jucător din istoria turneului de la Wimbledon, cu 8 trofee în palmares. Dar de această dată, nu a mai putut evolua așa cum și-a obișnuit fanii. Ultima oară când Federer a pierdut un meci la All England Club, fără să câștige un set, a fost în anul 2002. Mai mult, niciodată nu a pierdut un set la 0 pe iarba londoneză.

Wimbledon 2021: Ce a spus Hubert Hurkacz la finalul meciului cu Federer

"Să joc în fața lui Roger pe acest teren este un vis devenit realitate. A făcut atâtea lucruri speciale aici. Vă dați seama că sunt super fericit și mândru de această realizarea a mea. Să joc aici la Wimbledon... extraordinar. De abia aștept turul următor!", a declarat Hubert, numărul 18 ATP, la finalul meciului.
În semifinală, polonezul Hubert va da peste învingătorul dintre Matteo Berrettini (9 ATP) și Felix Auger-Aliassime (19 ATP). Roger Federer a pierdut un set la 0 la Wimbledon pentru prima dată în carieră. Doar cinci jucători au reușit să-i ia lui Federer un set la 0 în întreaga carieră a elvețianului:
  • Vincent Spadea la Montecarlo 1999
  • Pat Rafter la Roland Garros 1999
  • Byron Black la Queen’s 1999
  • Rafael Nadal la Roland Garros 2008
  • Hubert Hurkacz la Wimbledon 2021
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
20/09/2021 LA 14:17