Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#LIVEBLOG Wimbledon 2021 | Djokovic e marele campion la All England Club

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/07/2021 la 19:56 GMT+3

Wimbledon 2021 | Cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului s-a încheiat. În cea de-a 13-a zi de concurs am aflat și numele campionului de la All England Club, după ce sâmbătă am aflat că Ash Barty este noua campioană pe iarba londoneză.

Djokovic-Berrettini

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic cucerește astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
  • UPDATE / Se merge cu serviciul în setul al patrulea! Novak Djokovic - Matteo Berrettini 3-3
  • UPDATE / Novak Djokovic câștigă setul al treilea al finalei cu 6-4 după 47 de minute de joc și conduce cu 2-1 la seturi.
  • UPDATE / Novak Djokovic obține break-ul încă din debutul setului al treilea.
  • UPDATE / Novak Djokovic egalează la seturi, câștigă setul secund cu 6-4, după 43 de minute de joc.
  • UPDATE / Novak Djokovic și-a ridicat nivelul de joc, conduce cu 5-1 în setul 2, Berrettini va servi pentru a rămâne în manșa a doua.
  • UPDATE / Matteo Berrettini câștigă primul set al finalei la tiebreak, scor 7-6 (4). Italianul a revenit de la 2-5 în primul set.
  • UPDATE / Avem tiebreak în primul set.
  • UPDATE / Matteo Berrettini recuperează break-ul și va servi pentru a egala la 5.
  • UPDATE / Novak Djokovic obține break-ul, iar apoi și-l consolidează! Nole conduce cu 4-1 în primul set.
  • UPDATE / Novak Djokovic conduce cu 2-1 în primul set. Până acum, niciun break.
  • UPDATE / Novak Djokovic va începe finala la serviciu!
  • UPDATE / Începe în câteva minute marea finală de la Wimbledon dintre Novak Djokovic și Matteo Berrettini.
Știre inițială
Ieri am aflat numele noii campioane de la Wimbledon. Azi e timpul să aflăm și numele campionului după finala masculină. Novak Djokovic și Matteo Berrettini este marea finală de la Wimbledon 2021. Cei doi jucători se regăsesc în poziții diametral opuse înainte de ultimul act de la All England Club. Dacă sârbul este în căutarea celui de-al 6-lea titlu la Grand Slam-ul londonez (are 5 trofee din 6 finale disputate), italianul se află la prima finală a carierei la un turneu major.
În drumul către ultimul act, Djokovic a pierdut un singur set, chiar primul jucat împotriva britanicului Jack Draper, în turul 1. Ulterior, liderul mondial nu a mai avut mari emoții, trecând pe rând, în minimum de seturi, de Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marton Fucsovics și Denis Shapovalov.
Cine câștigă finala Wimbledon 2021?

#Favoriții Wimbledon 2021 | Novak Djokovic – Matteo Berrettini, marea finală masculină

Nici Berrettini nu a avut parte de prea mari probleme până în finală. Italianul a avut un parcurs aproape perfect, chair dacă a pierdut set în 3 dintre cele 6 partide disputate până acum. În drumul către prima sa finală de Grand Slam, Berrettini i-a lăsat în urmă pe Guido Pella (3-1), Botic Van De Zandschulp (3-0), Aljaz Bedene (3-0), Ilya Ivashka (3-0), Felix Auger Aliassime (3-1) și Hubert Hurkacz (3-1).
Finala de la Wimbledon va fi a 3-a confruntare directă dintre Djokovic și Berrettini. Sârbul le-a câștigat pe precedentele două: 2-0 în faza grupelor a Turneului Campionilor din 2019 și 3-1 în sferturile de finală de la Roland Garros, în 2020. Așadar, sârbul are un ascendent moral, dar italianul nu are nimic de pierdut și este în cea mai bună formă a carierei, astfel că orice e posibil.
Djokovic - Berrettini
Indiferent de rezultat, vom avea de-a face cu o rescriere a istoriei. Dacă Djokovic se va impune, îi va egala pe marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, la numărul de titluri de Grand Slam (20) și își va continua visul de a realiza Golden Slam-ul (câștigarea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam într-un singur an).
În schimb, dacă Berrettini va avea trofeul deasupra capului la final, acesta va intra în istorie drept primul italian care se impune la All England Club. De asemenea, Berrettini va intra într-o categorie selectă, cea a jucătorilor care au cucerit titlurile de la Queen's și Wimbledon în același sezon. Numai John McEnroe (1981 și 1984), Jimmy Connors (1982), Boris Becker (1985), Pete Sampras (1995 și 1999), Leyton Hewitt (2002), Rafael Nadal (2008) și Andy Murray (2013 și 2016) se pot lăuda cu această performanță.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo