Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matteo Berrettini, după finala de la Wimbledon: "Djokovic era singurul jucător care putea să mă bată"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/07/2021 la 11:00 GMT+3

Matteo Berrettini a vorbit despre finala pierdută de la Wimbledon și este de părere că Novak Djokovic, numărul 1 mondial, era singurul jucător care îl putea învinge.

Berrettini Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
Ajuns în premieră într-o finală de Grand Slam, Matteo Berrettini nu a putut să îl învingă pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic, care s-a impus după aproape trei ore și jumătate, scor 6-7, 6-4, 6-4, 6-3. Chiar și în aceste condiții, jucătorul italian în vârstă de 25 de ani care a avut un sezon pe iarbă excelent, el reușind să câștige turneul de la Queen’s înainte de Wimbledon, este convins că poate mai mult.
"Bineînțeles că acum sunt dezamăgit că am pierdut, nu sunt convins că am jucat cel mai bun tenis al meu. Dar trebuie să luăm în considerare și faptul că de partea cealaltă a fileului se afla Novak, de-asta este unul dintre cei mai buni din istorie. El era, probabil, singurul jucător care putea să mă bată. Ce mi-a lipsit în finală? Poate să joc mai bine de pe linia de fund. Oricum, pentru mine au fost două săptămâni extraordinare care mă fac să cred că pot să revin și să câștig acest trofeu", a spus numărul 8 mondial.

Berrettini, primit de președintele Italiei alături de Squadra Azzura

Ziua de duminică a reprezentat motiv de sărbătoare pentru italieni. Pe lângă finala lui Matteo Berrettini, care a devenit primul jucător italian care ajunge în ultimul act de la Wimbledon, italienii au jucat și în finala de la EURO 2020, pe care au câștigat-o în fața Angliei. Chiar dacă a pierdut prima sa finală de Grand Slam, Berrettini nu a putut rata o asemenea ocazie și s-a aflat în tribunele stadionului Wembley pentru a susține naționala Italiei.
Marți, după revenirea în Italia, acesta a fost invitat de președintele Sergio Mattarella pentru a sărbători performanța sa alături de proaspăta campioană a Europei. Acesta i-a oferit președintelui o rachetă, după care a fost invitat și la reședința Primului Ministru, Mario Draghi.
După finala câștigată în fața Angliei, Berrettini a spus că a vrut să vadă acest meci pe viu ca să îi treacă supărarea pentru finala de la Wimbledon: "Am vrut să fiu pe stadion ca să îmi mai treacă supărarea. A fost grozav. La loviturile de departajare, am avut mai multe emoții decât au avut părinții mei la finala de la Wimbledon".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo