Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Andrei Rublev s-a calificat în optimi la Wimbledon, după o victorie în 4 seturi contra lui Fognini

Nicu Savin

Publicat 02/07/2021 la 16:09 GMT+3

Wimbledon 2021 | Andrei Rublev a trecut cu 6-3, 5-7, 6-4, 6-2 de Fabio Fognini și a avansat, pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale Grand Slam-ului londonez.

Andrey Rublev of Russia plays a forehand in his Men's Singles First Round match against Federico Delbonis of Argentina during Day One of The Championships - Wimbledon 2021 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 28, 2021 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev își continuă forma bună arătată pe iarbă și s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon, după ce a trecut în 4 seturi de Fabio Fognini.
Rusul a început mai bine și a câștigat primul set cu 6-3, iar apoi a avut avantaj de un break și în manșa secundă. Fognini a reușit însă să întoarcă meciul în favoarea sa și a egalat la seturi (7-5 în setul doi), dar apoi italianul a acuzat probleme medicale și nu a mai făcut față ritmului impus de Rublev.

Andrey Rublev, în optimile de finală de la Wimbledon

Un singur break i-a fost suficient rusului pentru a câștiga setul 3 cu 6-4, iar apoi italianul a cedat complet, pierzând cu 2-6 în al 4-lea set.
Astfel, Rublev avansează în optimile de finală, acolo unde se va duela cu învingătorul disputei Diego Scwartzman - Marton Fucsovics. Atingerea optimillor reprezintă de departe cea mai bună performanță atinsă de rus pe iarba londoneză, la precedentele două prezențe pe tabloul principal oprindu-se în turul secund.
Pentru Rublev, prezența în optimile de la Wimbledon nu este deloc întâmplătoare, deoarece rusul s-a mișcat foarte bine pe iarbă în acest an, ajungând până în finala turneului de la Halle, pierdută în fața lui Ugo Humbert. În 2021, rusul are un titlu, la Rotterdam și încă o finală jucată, la Monte Carlo (pierdută cu Tsitsipas).
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo