Va fi, așadar, o reeditare a finalei din 2016. Angelique Kerber și Serena Williams vor juca cu trofeul pe masă, cum se spune, după ce germana a trecut de Jelena Ostapenko și americanca a învins-o pe Julia Goerges.
Kerber a dominat meciul cu letona Ostapenko încă din start. Două șanse de break au fost ratate de germană, după care adversara ei nu a reușit să profite nici ea de o astfel de oportunitate. Break-ul a venit la 3-3 în favoarea lui Kerber, care a încheiat cu patru game-uri câștigate la rând setul întâi. Ea s-a desprins decisiv în startul setului doi, făcând 3-0 și mai apoi 5-1 înainte ca Ostapenko să dea semne de revenire. A fost însă prea târziu, iar victoria lui Kerber cu un dublu 6-3 a fost concludentă.
În al doilea meci al zilei, povestea a fost similară. Serena Williams a ratat mai întâi o șansă de break în game-ul doi, după care s-a desprins cu două game-uri câștigate pe serviciul advers, adjudecându-și primul set cu 6-2. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-2 din nou în setul al doilea, iar acolo Williams a făcut din nou un pas major către victorie. A servit pentru meci la 5-3, dar Goerges a reușit cu ultimele eforturi un break ce amenința să ducă meciul mai departe. Nu s-a întâmplat. Williams a făcut break la 0 pentru a câștiga cu 6-2, 6-4 și a se califica într-o nouă finală de Mare Șlem, de data asta purtând titulatura de soție și mamă.
Australian Open
Australian Open | Schimb fantastic între Tsitsipas şi Medvedev, în semifinală: 34 de lovituri
ACUM 37 MINUTE
***
John Isner și Kevin Anderson se întâlnesc în prima semifinală masculină, la ora 15:00 pe Eurosport 2. Cei doi se cunosc bine, jucând împreună încă din vremea junioratului, și au stiluri similare de joc. Cu o înălțime de peste 2 metri, amândoi dispun de servicii puternice în jurul cărora se axează jocul lor, însă în ultima vreme și-au îmbunătățit major și jocul de pe fundul terenului.
Despre Novak Djokovic și Rafael Nadal ce să mai spunem? Cei doi mari rivali vor juca al 52-lea meci al lor, iar dacă vă gândiți că vreunul din ei domină în ce privește victoriile, vă înșelați. Djokovic conduce cu 26-25. Cei ce spun că aceasta este adevărata finală a turneului de la Wimbledon e posibil să aibă dreptate. Se anunță un spectacol pe cinste.
Programul transmisiunilor Eurosport:
Eurosport 2 & 2HD:
Ora 15:00: John Isner v Kevin Anderson
Urmat de: Novak Djokovic v Rafael Nadal
***
Seria de articole dedicate turneului de la Wimbledon este susținută de Stella Artois.
Australian Open
Medvedev l-a distrus pe arbitru: "Eşti prost, e semifinală de Grand Slam? Uită-te la mine!"
ACUM 44 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022 LIVE BLOG | Rafa Nadal, în finală. Medvedev - Tsitsipas se joacă acum
ACUM O ORĂ