Wimbledon 2021 a fost locul de joacă a lui Novak Djokovic. Sârbul și-a devorat, cu zâmbetul pe buze, toți adversarii și a câștigat toate meciurile încă de la primul foșnet al plasticului care protejează racheta. Privirea hotărâtă a lui Djokovic din momentul tragerii la sorți înspăimântă pe oricine! Britanicul Jack Draper a îndrăznit să-i ia un set în primul tur, dar reacția lui Nole a fost de mare campion și până în finală n-a mai pierdut niciunul. Kevin Anderson, Kudla, Garin, Fucsovics și Shapovalov au intrat pe teren doar pentru a-l saluta pe Djokovic la final și a-i ura succes mai departe.
Meciul cu Berrettini s-a terminat după patru seturi, însă spre final, italianul parcă se grăbea să ajungă pe Wembley la finala Euro 2020, iar Nole și-a trecut în cont al 6-lea succes pe iarba londoneză.

2021, anul lui Djokovic

Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM O ZI
Anul 2020 a fost greu pentru toată lumea, iar Djokovic a pierdut șansa unui titlu de Grand Slam la New York dintr-o prostie, iar la Roland Garros n-a putut face față tornadei Nadal din prima finală jucată toamna. Ce face Nole? Se ambiționează, ca de obicei, și trece la muncă.

Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie

În 2021, marii jucători din jurul său stau la coadă pentru șansa de a pierde la Grand Slamuri. La Australian Open, Medvedev era în forma vieții, dar Nole l-a executat cu precizie într-o finală care părea organizată doar pentru ca sârbul să ridice trofeul de Grand Slam cu numărul 18. "La Roland Garros o să fie altfel. Cu Nadal nu te joci. Acolo este casa lui" șopteau tremurând specialiști, cât să nu-i aducă Djokovic.

Drumul spre succes la Australian Open 2021 - Novak Djokovic

Paris a fost de vis pentru Nole. Tragerea la sorți i l-a adus pe "Regele zgurii" în semifinale. Chinuit de italianul Musetti, în optimi, timp de 2 ore și 20 de minute, sârbul a arătat că la Roland Garros este un diesel și încălzirea o face în timpul meciului. Semifinala cu Nadal din 2021 a dovedit, încă o dată, că Djokovic este din punct de vedere mental gata să preia coroana de REGE al tenisului. 4 ore și 13 minute de tenis total au stors cu migală aplauze generoase din partea fanilor francezi care au înțeles finalmente că Djokovic a devenit un alergător de maraton care vrea tot! Acest succes cu Nadal pe suprafața pe care spaniolul a zdrobit orice speranță a adversarilor în ultimii 15 ani este semnalul cu Djokovic vrea, poate și va obține un Golden Slam în 2021. Finala cu Tsitsipas a început de la 2-0 pentru grec la seturi, dar Nole n-a putut fi învins.

Roland Garros 2021: Așa a cucerit Novak Djokovic al 19-lea trofeu de Grand Slam și al 2-lea la Paris

Suntem norocoși și recunoscători pentru că am simțit tenisul în era celor trei mari jucători: Federer, Nadal și Djokovic. După succesul lui Nole de la Wimbledon, toți trei au câte 20 de turnee de Grand Slam câștigate. Unul singur arată cu fiecare minge jucată, cu fiecare game adjudecat cu zâmbetul pe buze și cu fiecare meci încheiat cu un urlet sincer de fericire că poate să îmbunătățească acest record. Da, Novak Djokovic este campionul în fața căruia planeta Tenis trebuie să facă o reverență amplă! Sârbul plecat din Belgrad să cucerească lumea o face și are nevoie de o cameră de trofee mai mare. Urmează US Open și trofeul de Grand Slam cu numărul 21.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51