Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barty despre tenisul feminin: "Este spectaculos și imprevizibil"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/07/2022 la 18:54 GMT+3

Ashleigh Barty, fostul lider WTA, s-a retras din tenis la începutul acestui an, după ce a reușit să câștige trofeul la Australian Open. În vârstă de doar 26 de ani, fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în tenisul feminin.

Ashleigh Barty of Australia smiles as she attends a media opportunity at Kooyong on February 24, 2022 in Melbourne, Australia.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Wimbledon 2022 a oferit o nouă surpriză. Elena Rybakina (23 WTA) a reușit pentru prima oară în carieră să câștige un trofeu de Grand Slam, iar acest eveniment nu face decât să confirme că tenisul feminin este foarte imprevizibil. Aceste aspecte au fost remarcate și de tripla câștigătoare de Grand Slam, Ashleigh Barty, care a abordat subiectul.
În ultimele luni, liderul mondial, Iga Swiatek a avut o serie lungă de victorii consecutive. Jucătoarea poloneză a legat 37 de meciuri fără înfrângere, egalând performanța fostei campioane, Martina Hingis, din 1997. Totuși, pe iarba londoneză Swiatek nu a reușit să practice tenisul arătat în ultimele luni, iar turneul din Londra a încoronat o nouă câștigătoare de Grand Slam, jucătoarea din Kazakhstan, Elena Rybakina.

Barty, cuvinte de laudă pentru tenisul feminin

Fostul număr unu mondial, Ashleigh Barty, a vorbit despre nivelul ridicat de joc pe care sportivele din circuitul WTA îl arată, dar și despre cât de imprevizibilă este situația în TOP 50 WTA.
"Profunzimea care există astăzi în tenisul feminin este spectaculoasă. Am trecut de la una sau două jucătoare dominante la mai multă imprevizibilitate. Nu pentru că nivelul în WTA a scăzut. Pentru că circuitul este foarte puternic.Toate cele care se clasează în primele 40 sau 50 din lume sunt atât de excepționale încât ar putea fi foarte bine în TOP 10 WTA", a declarat Barty, citată de tennisworldusa.
Campioana din Australia a vorbit și despre liderul actual al WTA, Iga Swiatek. Fosta tenismenă este uimită de performanțele înregistrate în acest an de jucătoarea poloneză.
"Iga Swiatek este un talent incredibil, o persoană excepțională și o fată foarte bună. O iubesc pe ea și echipa ei și sunt foarte mândră că ocupă locul întâi pentru că joacă acest sport în mod corect și cu atâta energie și carismă", au fost cuvintele fostei jucătoare de tenis.

Un turneu de Grand Slam, o nouă câștigătoare în premieră

În ultimii ani, tenisul feminin s-a dovedit a fi foarte imprevizibil, mai ales în turneele de Grand Slam.
Spre exemplu, în 2017, fiecare turneu de Grand Slam a avut o câștigătoare diferită. Jucătoarea legendară, Serena Williams se impunea la Australian Open. La Roland Garros, Jelena Ostapenko o învingea pe Simona Halep pentru a cuceri primul ei trofeu de Grand Slam. Garbine Muguruza ridica trofeul la Wimbledon, iar favorita gazdelor de la US Open, Sloane Stephens, cucerea titlul.
Tradiția s-a menținut până în prezent, singurele victorii legate fiind ale jucătoarei din Japonia, Naomi Osaka (US Open 2018 și Australian Open 2019/ US Open 2020 și Australian Open 2021).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo