Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce șansă pentru Serena Williams: traseu ideal la Wimbledon! Egalează în sfârșit recordul all-time al lui Margaret Court?

Cristian Mihală

Publicat 25/06/2021 la 13:52 GMT+3

Serena Williams a avut parte de o tragere la sorți aproape ideală, la Wimbledon 2021, probabil ultimul Grand Slam în care va mai conta cu adevărat pentru o victorie finală.

Serena Williams, 2016 Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Învinsă de Simona Halep la ultima ediție a turneului de la All England Club, Serena încă strânge din dinți și continuă la cel mai înalt nivel, visând la recordul all-time de 24 de turnee de Mare Șlem, deținut de Margaret Court. Finalistă și în 2018, când a pierdut la Kerber, sportiva din SUA va avea acum probabil ultima sa șansă reală să câștige ceva important. Iar tragerea la sorți pentru Wimbledon 2021 a fost una cu noroc pentru jucătoarea de peste ocean. De pe sfertul său lipsesc cu desăvârșire sportivele de tip "big-hitter", ale căror arme se pretează excelent la jocul pe iarbă.

Cori Gauff, singura adversară foarte dificilă la Wimbledon, pe sfertul Serenei Williams

Singurul mare hop din prima săptămână pare legat de un eventual duel cu Cori Gauff, adolescenta minune din SUA, care îi calcă pe urme marii campioane. Cele două sunt bune prietene, Serena acceptând rolul de model fără menajamente. "Coco" a recunoscut că de mică a avut un poster cu marea campioană în cameră și că mereu a visat să îi urmeze pașii, în tenis. Acum, Gauff pare capabilă să o învingă pe cea care i-a devenit mentor, însă, dacă va scăpa de această eventuală întâlnire dificilă, Serena are drum liber spre fazele finale.
Posibilele adversare pentru Serena Williams, la Wimbledon 2021
  • Turul 1: Aliaksandra Sasnovich
  • Turul 2: Nao Hibino
  • Turul 3: Cori Gauff
  • Optimi: Belinda Bencic/Anastasia Pavlyuchenkova
  • Sferturi: Elina Svitolina/Bianca Andreescu/Karolina Muchova
  • Semifinale: Ashleigh Barty/Vicotria Azarenka
  • Finală: Aryna Sabalenka/Garbine Muguruza/Petra Kvitova/Karolina Pliskova/Sofia Kenin

Chris Evert pariază pe Serena Williams, la Wimbledon

Deși fostul lider mondial are calitățile necesare de învinge orice jucătoare din circuit, anul acesta vine cu avantaje suplimentare pentru Serena. Adversarele principale ale acesteia traversează perioade dificile și vin la Wimbledon fără multe meciuri jucate pe iarbă.
"Ash Barty nu a jucat niciun turneu de pregătire, a fost accidentată. Naomi Osaka, marea adversara a Serenei nu joacă, iar Simona Halep, care a învins-o în urmă cu doi ani, vine, de asemenea, după o accidentare și fără meciuri în competițiile de pregătire... Aceasta e șansa ei cea mare", susține Evert.
Cu toate că Serena Williams va intra în turneu ca a opta favorită la cucerirea trofeului, Chris Evert nu le vede pe restul competitoarelor ca pe adevărate amenințări pentru aceasta.
"Sabalenka, Kenin, Andreescu, Krejcikova, Pliskova, niciuna din ele nu fost vreodată văzută ca fiind o jucătoare excelentă pe iarbă și nici nu au avut rezultate excepționale pe această suprafață", a mai adăugat marea campioană.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo