Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriţii Djokovic a avut o dorinţă specială înainte de semifinalele Wimbledon. Organizatorii nu au ţinut cont de ea

Cristian Mihală

Actualizat 09/07/2021 la 12:23 GMT+3

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic va juca în a doua semifinală a zilei pe terenul central împotriva canadianului Denis Shapovalov. Înaintea acestui meci, numărul 1 mondial le-a cerut organizatorilor ca meciul său să deschidă ziua de vineri.

Novak Djokovic à Wimbledon 2021

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
Conform jurnalistului sârb Sasa Ozmo, Djokovic le-a spus jurnaliștilor sârbi că i-a rugat pe organizatorii de la Wimbledon ca meciul său cu Shapovalov să fie primul de pe arena centrală în ziua de vineri. Cu toate că cele mai multe dorințe ale lui Djokovic au fost îndeplinite de-a lungul timpului de către organizatorii de la Wimbledon, numărul 1 mondial a fost refuzat de această dată.
Partida dintre Novak Djokovic și Denis Shapovalov este programată imediat după cealaltă semifinală a zilei, cea dintre Matteo Berrettini și Hubert Hurkacz. La prima vedere, semifinala dintre italian și polonez este ceva mai echilibrată, ambii ajungând în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Cel mai probabil, Djokovic se teme ca nu cumva prima semifinală să fie una de lungă durată, astfel încât să fie nevoit să aștepte startul semifinalei sale.
Faptul că Djokovic a cerut să joace în prima semifinală a zilei nu ar trebui să fie un lucru surprinzător. În 2018, prima semifinală a zilei, cea dintre Kevin Anderson și John Isner, a durat 6 ore și 35 de minute, fiind cea mai lungă semifinală din istoria turneului de la Wimbledon. Imediat după acel meci, pe terenul central și-au făcut apariția Novak Djokovic și Rafael Nadal, care din cauza primei semifinale nu au reușit să termine meciul vineri seară, astfel încât au fost nevoiți să revină în ziua de sâmbătă pe terenul central.

Djokovic, nemulțumit în trecut de programările de la Wimbledon

Tot în anul 2018, Djokovic a fost nemulțumit de modul în care organizatorii de la Wimbledon programează meciurile. La acea ediție, Djokovic s-a plâns de faptul că a avut foarte puțin timp să se acomodeze cu condițiile de pe arena centrală, asta după ce a jucat mai multe meciuri pe terenul cu numărul 1 și chiar și pe terenul cu numărul 2.
Acest lucru l-a nemulțumit pe Djokovic, în condițiile în care Roger Federer fusese programat în fiecare tur pe arena centrală. După ce Nole și-a exprimat în public nemulțumirile, elvețianul a fost mutat pe terenul cu numărul 1, pentru prima oară în 3 ani.
Revenind la ediția din acest an, rămâne de văzut cât va dura semifinala dintre Matteo Berrettini și Hubert Hurkacz și dacă evoluția lui Novak Djokovic în semifinala cu Denis Shapovalov va fi influențată de durata primei semifinale.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo