Djokovic, liderul mondial, țintește Golden Slamul în 2021, și, judecând după prima jumătate de an, are toate motivele să îl facă și să devină cel mai titrat jucător din istorie. În ciuda performanțelor fantastice, Nole nu se bucură de o popularitate enormă. Nici măcar la Londra, în ciuda celor 5 trofee obținute la All England Club.
Astfel, în partida cu Denis Kudla, din turul 3, sârbul a avut un mic conflict cu un spectator, gesticuând spre acesta. Se pare că suporterul e fan Federer și încerca să îl tachineze pe Nole știind că o eventuală înfruntare între cei doi, în finală, are un favorit clar. Djokovic a vorbit despre situația ingrată în care se află, dar a menționat că s-a obișnuit să nu fie unul dintre favoriții publicului.
"Ca să fiu sincer, e un lucru știut că în 90% din cazuri, dacă nu mai mult, trebuie să evoluez și în fața celor din tribune, nu doar a adeversarului. Locurile în care beneficiez de un suport mai mare din partea publicului decât adversarii mei sunt rare. E ceva cu care m-am obișnuit. Dar, pe de altă parte, sunt om și am emoții, astfel că uneori se întâmplă să mă enervez, mai ales dacă cineva din tribună mă provoacă", a dezvăluit Djokovic, potrivit tennisworldusa.org.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 11 ORE

Djokovic, "în plus" între titanii Federer și Nadal

Debutul lui Novak Djokovic în tenisul profesionist a avut loc cu mulți ani în urmă și cu toate acestea, sârbul nu se bucură de o apreciere majoră din partea fanilor. Deși a ajuns la același nivel de performanțe cu titanii Federer și Nadal, sârbul nu e la fel de iubit, iar experții știu de ce.
Specialistul John Wrtheim susține că actualul lider mondial nu prezintă un nivel la fel de ridicat de interes, precum Roger Federer sau Rafael Nadal, deoarece a venit cumva din urmă, când taberele între elvețian și spaniol erau deja formate printre fanii tenisului. Astfel, cei doi și-au creat un grad mai mare de popularitate, iar sârbul, indiferent de performțele sale, nu se va ridica în ochii publicului la nivelul celor doi, nu va reuși să intre în această rivalitate frumoasă pe care fanii tenisului deja o au. "Fedal" era considerat încă de acum un deceniu cea mai frumoasă rivalitate din istoria sportului, astfel că Nole nu avea cum să capitalizeze un segment important de public.
"E ca cel de-al treilea jucător care distruge această rivalitate frumoasă pe care deja o avem. Cred că Djokovic mereu a avut acest lucru împotriva sa, a fost văzut ca fiind în plus în ochii publicului. El face unele lucruri care nu sunt neapărat de apreciat, dar în același timp nu este unul dintre personajele negative ale tenisului", a delcarat John Wrtheim înainte de Wimbledon.
Pentru un loc în sferturile de finală de la All England Club, Djokovic se va duela, în direct la Eurosport, cu chilianul Cristian Garin.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44