Articol scris de Ciprian Bolan
Federer jucase doar 8 meciuri competitive în 16 luni până la Wimbledon, dar simte că este pregătit fizic și mental pentru turneul său preferat. Dacă cu Gasquet a avut misiune ușoară în Turul 2, Norrie a fost mult mai ambițios și i-a pus probleme elvețianului. 2021 a avut multe premiere pentru Norrie. Trei finale pe trei suprafețe diferite, locul 3 la capitolul victorii în topul jucătorilor din ATP și prezența pe tabloul principal la All England Club. Pentru britanicul de 25 de ani performanțele reușite anul acesta nu sunt deloc de colo, așa că a vrut să se ridice la nivelul ocaziei în partida cu Federer.
Primele două seturi au semănat cu o școală de tenis. Roger Federer a fost, normal, profesorul. Tenismanul elvețian a fost absolut letal pe primul serviciu, cu un procentaj de 94% din puncte câștigate în primul set și 75% în al doilea. Profesorul îl plimba pe elev pe tot terenul, meciul era complet sub control. Tot serviciul a fost cel care a făcut diferența și în setul al treilea, câștigat în mod surprinzător de Norrie cu 7-5. Britanicul a reușit să lovească mai decisiv, nu de puține ori în corpul lui Federer, care a părut lipsit de concentrare. Este de înțeles. Chiar dacă tribunele îl iubesc pe Federer, de opt ori campion la Flushing Meadows, astăzi au ținut mai mult cu omul lor.
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
IERI LA 14:17
Uralele i-au dat avânt lui Norrie și în setul al patrulea, însă n-a fost suficient ca să-i facă față unui maestru la lucru. 6-4, game, set și meci pentru elvețian, al 1.250-lea câștigat într-o carieră plină de trofee. În august, Federer va împlini 40 de ani, însă lovește la fel de elegant ca întotdeauna și este cu ochii pe Grand Slam-ul cu numărul 21. Îl va întâlni în următoarea rundă pe italianul Lorenzo Sonego, pe care l-a învins la Roland Garros, în 2019, în singura lor meci de până acum.

Wimbledon 2021 | Federer știe că serviciul este cheia

Federer nu e complet mulțumit de serviciul său, în contextul în care azi a reușit doar 7 ași. Totuși, elvețianul e mulțumit per total, dar e conștient că trebuie să își facă serviciul mai ușor pentru ca în rundele următoare să nu piardă foarte mult timp pe teren.
"Sunt super ușurat deoarece a fost o luptă grea! Am fost atât de aproape s-o dau în bară cu serviciul în setul al treilea și cred că a jucat excelent astăzi. Cred că am păstrat un nivel ridicat de joc, dar s-a descurcat bine când mi-a făcut break la finalul celui de-al treilea set. Una peste alta, sunt foarte fericit cu modul în care am jucat!", a declarat Federer în interviul de după meciul cu Norrie.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
IERI LA 09:25
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
IERI LA 08:24