Articol scris de Timeea Franțescu
Federer a fost eliminat încă din turul doi la Halle, primul turneu de pregătire pentru Wimbledon, de talentatul canadian Auger-Aliassime. După înfrângerea suferită, elvețianul, vizibil marcat, a declarat în că nivelul său psihic a lăsat de dorit în această partidă, ritmul în care se desfășura jocul nemulțumindu-l.
"Am avut un moment când pur și simplu nu eram mulțumit de cum decurgeau lucrurile în meci", a spus Roger în cadrul unei conferințe de presă.
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
IERI LA 20:34
Deși admite că nu a trecut ușor peste această înfrângere, ratând șansa de a-și adăuga în palmares cel de-al 11-lea trofeu de la Halle, elvețianul susține că este pregătit să dea totul pe iarba londoneză. Federer vine cu o atitudinea pozitivă și încrezător în propriul joc la cel de-al treilea Grand Slam al anului.
"Partea bună, uitându-mă în urmă, este faptul că știu nu lucrurile nu se vor desfășura așa și aici deoarece sunt pregătit și entuziasmat să joc. Știu că pot face mult mai mult. Cred că ar trebui să iau părțile bune din ultimele săptămâni, faptul că acum mă aflu la Wimbledon și chiar am o șansă", a declarat elvețianul.

Federer, pregătit psihic să reziste la Wimbledon

După o pauză de doi ani de la această suprafață și cu doar opt meciuri jucate anul acesta, Roger crede totuși în jocul său pe iarbă și consideră că va reuși să ajungă în a doua săptămână a turneului de la Wimbledon, în ciuda traseului dificil pe care l-ar putea avea.
"Știu că dacă încep să joc, ajung în a doua săptămână, acesta fiind obiectivul meu acum. Devin din ce în ce mai puternc după fiecare meci, deci cred că este posibil. Am venit aici simțindu-mă puternic din punct de vedere mental, spre deosebire de când am jucat la Halle, unde, cu siguranță, nu am fost la niveulul care îmi place", a mai spus Swiss Maestro.
În drumul său către cel de-al nouălea trofeu de la All England Club, Federer ar putea întâlni adversari de temut, precum Norrie sau Medvedev, cu o posibilă finală disputată contra marelui său rival, Novak Djokovic, campionul en-titre al turneului.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:07
Australian Open
Daniil Medvedev, când era condus cu 0-2 în meciul cu Aliassime: "M-am întrebat ce ar face Djokovic"
IERI LA 14:02