Emma Răducanu a devenit peste noapte una dintre vedetele care țin prima pagină a ziarelor de sport din Regat. Lucru de înțeles, în contextul în care vorbim de o sportivă care a rescris istoria tenisului britanic. Ea a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimi la Wimbledon, în era Open. Deborah Evans era până sâmbătă cea mai tânără jucătoare engleză care pătrundea în a doua săptămână de la All England Club (19 ani și 48 zile). Glynis Coles (19 ani și 138 zile) și Laura Robson (19 ani și 166 zile) mai ajunseseră în optimi la Wimbledon înainte să împlinească 20 de ani.
Ca atare, interesul în jurul ei e imens, iar specialiștii estimează că în scurt timp va semna contracte de 10 milioane de lire cu marile branduri. Asta pentru că, pe lângă faptul că e o sportivă cu un potențial imens, Emma Răducanu e extrem de modestă, naturală și cu un excelent simț al umorului.
"Cum mă descurc cu faima? I-am dat telefonul preparatorului meu fizic", a fost răspunsul care a apărut pe prima pagină a ziarelor din Anglia, înainte de optimea cu Tomljanovic, de azi. Răducanu știe să stea departe de rețelele sociale și de miile de mesaje care ar putea să o bulverseze, dovedind multă maturitate.
Wimbledon
Djokovic a avut o dorinţă specială înainte de semifinalele Wimbledon. Organizatorii nu au ţinut cont
09/07/2021 LA 09:22

Siteul Wimbledon: "Emma Răducanu nu simte presiune"

Pe lângă marile ziare din Anglia - Daily Mail, Mirros, The Guardian sau The Sun - și siteul oficial al turneului de la Wimbledon i-a acordat spații largi sportivei cu origini în România.
"Răducanu rămâne cu picioarele pe pământ", e titlul dat de sursa citată, care amintește că Emma va urca de pe poziția 338 WTA până pe 175. În cazul unui succes azi, Răducanu va ajunge între primele 130 de jucătoare din lume.
Sportiva britanică a început tenisul la 5 ani, dar mereu a prioritizat școala. Acum, pare extrem de decisă să se dedice total tenisului, conștientizând că acesta reprezintă marea ei șansă. "La început am făcut tenis pentru ai mei, acum muncesc pentru mine, pentru a realiza ceva", spune Emma.
Marele atu al lui Răducanu e conferit, paradoxal, de lipsa de experiență. Nu a mai fost pe scena marilor turnee și nu simte presiunea așa cum o fac majoritatea jucătoarelor. Să ajungi atât de departe într-un Grand Slam îți "taie de multe ori picioarele". Pentru că știi că e foarte greu să te mai întâlnești cu o astfel de șansă, știi câți ani de muncă și de sacrificii sunt în spate. Aflată la abia al doilea său turneu WTA, Emma nu are această problemă, pentru că nu are la ce să se raporteze. Ca atare, vârsta și lipsa de experiență îi sunt aliați de nădejde, putând intra pe teren cu mintea limpede, fără să simtă o apăsare suplimentară legată de rezultat.
"Lipsa ei de experiență e o armă extrem de importantă, pentru că o păstrează calmă în timpul partidelor. Spre deosebire de Tomljanovic, adversara din optimi, Emma nu conștientizează pe deplin în ce situație este, iar acest lucru e un mare avantaj, fiind lipsită de presiune. Multe jucătoare mari nu au trecut vreodată de optimi la un Grand Slam tocmai din această cauză, că resimt prea puternic presiunea. Este cazul Arynei Sabalenka, spre exemplu, capul de serie numărul doi", notează siteul oficial al Wimbledon.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Djokovic nu îl subestimează pe Shapovalov înaintea semifinalei de la Wimbledon
09/07/2021 LA 09:00
Wimbledon
Shapovalov i-a declarat "război" lui Djokovic, deși nu are multe argumente
09/07/2021 LA 06:49