Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții "Nole, mulți spun că ești cel mai bun din istorie, peste Nadal și Federer". Răspunsul lui Djokovic

Cristian Mihală

Actualizat 07/07/2021 la 11:21 GMT+3

Novak Djokovic a fost întrebat, înainte de sfertul cu Fucsovics, de la Wimbledon, dacă se gândește că e cel mai bun jucător din istorie. Sârbul a admis că e o mare onoare să fie văzut așa, însă a dezvăluit că prioritățile sale sunt, în acest moment, altele.

Roger Federer of Switzerland congratulates Novak Djokovic of Serbia at the net after his victory during the Men's Singles Final on Centre Court during the Wimbledon Lawn Tennis Championships

Credit imagine: Getty Images

După ce a cucerit Australian Open și Roland Garros, Djokovic e în sferturi la Wimbledon, unde e de asemenea mare favorit să câștige. Sârbul visează la a 6-a coroană la All England Club, a treia la rând, ceea ce l-ar aduce la egalitate cu Federer și Nadal în fruntea clasamentului celor mai multe titluri de Grand Slam cucerite în carieră, 20.
Mulți vorbesc despre Nole ca despre cel mai mare jucător din istorie, iar cifrele confirmă asta: pe lângă titlurile de Grand Slam și de Master, sârbul este și cel mai longeviv număr unu din istorie, cu 328 de săptămâni adunate în fotoliul de lider ATP. Întrebat dacă se gândește că e cel mai bun din istorie, "Djokerul" a admis că o astfel de discuție îl măgulește, însă a precizat că în acest moment e mult mai important să fie concentrat pe ultimele 3 partide pe care le poate avea la Londra.
"Dacă încep să îmi dedic atenția și energia acestor discuții și dezbateri, simt că mă voi abate de la ceea ce este prioritatea mea în acest moment: să mă pregătesc cât mai bine pentru fazele finale de la Wimbledon. Este reconfortant pentru urechile și egoul meu să fiu văzut în lupta pentru titlul de cel mai bun din istorie, e evident o mare onoare. E și ceva care mă motivează, dar încerc să fiu echilibrat, să rămân cu picioarele pe pământ", a spus Djokovic, citat de Mundo Deportivo.

Djokovic, în cursă pentru Golden Slam

Djokovic e în cursa pentru Golden Slam (toate titlurile de Grand Slam în același an + titlul olimpic), performanță nereușită de vreun jucător în istorie, la masculin. Steffi Graf, în 1988, este singura din istorie care se poate lăuda cu o asemenea perfomanță.
Totuși, chiar dacă domină autoritar circuitul masculin, Nole e conștient că e mult prea devreme să se discute despre o asemenea performanță. Chiar dacă s-ar impune la Wimbledon, să câștige atât la Jocurile Olimpice, cât și la US Open va fi foarte dificil.
"Nu îmi permit să mă gândesc prea mult la asta, să fiu sincer. Sunt competiții grele în față, mai e mult până departe", a explicat liderul mondial.
Programul sferturilor de la Wimbledon 2021 (masculin) - azi, de la ora 15:00
  • Khachanov - Shapovalov
  • Djokovic - Fucsovics
  • Berrettini - Auger-Aliassime
  • Federer - Hurkacz
Toate partidele pot fi văzute în direct pe Eurosport Player.
Ieri, la All England Club, s-au stabilit semifinalele în proba de simplu feminin. Acestea vor avea loc joi, de la ora 15:00:
  • Ashleigh Barty - Angelique Kerber
  • Karolina Pliskova - Aryna Sabalenka
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo