Sorana Cîrstea (45 WTA) s-a calificat joi seara în turul 3 al Grand Slam-ului de la Wimbledon, după ce a învins-o pe jucătoarea belarusă Victoria Azarenka (14 WTA), favorită numărul 12 la turneul londonez de tenis pe iarbă dotat cu premii totale de 15.738.300 euro. Sportiva noastră s-a impus în trei seturi, cu 7-6 (5), 3-6, 6-4, la capătul unui meci ce a durat două ore și 20 de minute.

Azarenka, descumpănită după înfrângerea de la Wimbledon, cu Sorana Cîrstea

Vika venise cu speranțe mari la Wimbledon, având rezultate bune pe iarbă, în turneele premergătoare: semifinală la Berlin și sfert la Bad Homburg (unde putea ajunge lejer în careul de ași, dar a fost forțată să se retragă, din cauza unei accidentări, înainte de partida cu Sorribes Tormo).
Roland Garros
"A fost un moment nepotrivit!" Ce planuri are Ana Bogdan după eliminarea de la Roland Garros
IERI LA 16:36
Ca atare, Azarenka a intrat plină de încredere în confruntarea cu Sorana Cîrstea, doar că românca a fost extrem de puternică din toate punctele de vedere și a obținut o victorie mare. La final, sportiva din Belarus a fost extrem de descumpănită de eșec, astfel că a silabisit la conferința de presă. A reușit să răspundă la întrebări în doar 13 cuvinte, iar după doar 3 întrebări conferința a fost oprită.
Conferința de presă a Victoriei Azarenka
Jurnalist: Vrei să ne spui gândurile tale despre meci?
Azarenka: Nu chiar.
Jurnalist: Evident, știu că nu a fost ziua ta cea mai bună astăzi. Ce spui despre ce s-a întâmplawt pe teren?
Azarenka: Am nevoie de mai mult timp de analiză.
Jurnalist: Cum ți s-a părut adversara? Știu că mereu este dificil de jucat împotriva ei.
Azarenka: Da, așa este.
"O să ne oprim aici", a intervenit moderatorul conferinței, înțelegând că Vika nu este în cea mai bună stare mentală pentru a răspunde întrebărilor.
În 16-mi sportiva română se va confrunta cu britanica de origine română, Emma Răducanu (338 WTA), care a trecut surprinzător, în turul doi, de sportiva cehă Marketa Vondrousova (42 WTA). Pentru calificarea în turul 3, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 134.550 euro și 130 puncte WTA.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Bogdan, eliminată de Azarenka în turul 1 la Roland Garros! Românca a servit pentru meci în setul 2
IERI LA 14:22
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
IERI LA 11:28