Un talent enorm, Shapovalov nu a reușit încă să confirme la cel mai înalt nivel, mereu părând că nu poate depăși un anumit prag. Lipsa de concentrare în momentele cheie a fost mereu o problemă, dovadă în acest sens și partida de la Roma, cu Nadal, de acum două luni. A avut mingi de meci împotriva ibericului, dar în cele din urmă a cedat.
O accidentare (problemele medicale au fost o altă cauză pentru bararea ascensiunii lui Shapovalov) l-a privat de prezența la Roland Garros, dar la Wimbledon a arătat de multe ori încântător. A "supraviețuit" la două dispute de 5 seturi - cu Kohlschreiber și Khachanov -, iar acum canadianul are încredere că poate să îl elimine pe numărul unu mondial, jucător care a cucerit ambele titluri de Grand Slam din 2021.
"În ultimele meciuri directe cu Nole, situația a fost foarte echilibrată. Mă simt foarte bine, atât fizic, cât și mental. Evident, el joacă foarte bine și va fi o bătălie grea. Dar când intri în teren, scorul e 0-0. E un meci de tenis, orice se poate întâmpla. Voi lupta pentru fiecare punct și voi crede în mine. Cred că am suficiente argumente încât să câștig partida", a spus Shapovalov, citat de atptour.com.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM O ZI

Wimbledon 2021 | Shapovalov a clacat aproape mereu în momentele importante

Shapovalov este extrem de încrezător în declarații, însă o victorie a sa azi ar reprezenta poate surpriza anului în tenis, judecând după nivelul avut de Djokovic. În plus, până acum, Denis nu a demonstrat că poate să aducă jocul său de tip "A" în confruntările cu mare miză. Anul trecut, la US Open, canadianul ajungea până în sferturi, cea mai bună performanță a sa la un Grand Slam. Acolo, deși pleca favorit în disputa cu Pablo Carreno Busta, a cedat neașteptat, dovadă că nu poate face față presiunii. Între timp, însă, el susține că lucrurile s-au schimbat și că are mult mai mare încredere în propriile forțe.
6-0 este scorul întâlnirilor directe Djokovic - Shapovalov. Totuși, așa cum a punctat canadianul, ultimele dispute au fost echilibrate. În 2020, pe hard, Nole se impunea cu 4-6, 6-1, 7-6(4), pentru ca anul acesta, la ATP Cup, sârbul să câștige disputa cu un dublu 7-5.
1-13 este raportul victorii/înfrângeri pentru Shapovalov, în confruntările cu jucătorii de TOP 5 ATP. Singurul succes în fața unui sportiv aflat pe primele poziții în ierarhia ATP a venit în 2017, când l-a învins pe Nadal la Rogers Cup.
În cealaltă semifinală de la Wimbledon, se întâlnesc Berrettini și Hurkacz, italianul fiind mare favorit. Disputa aceasta e prima programată, pe terenul central de la All England Club (ora 15:30), confruntarea dintre Djokovic și Shapovalov urmând a începe, probabil, după 17:30.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43