Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Wimbledon 2021 | Shapovalov i-a declarat "război" lui Djokovic, deși nu are multe argumente

Cristian Mihală

Publicat 09/07/2021 la 09:49 GMT+3

Aflat la prima sAflat la prima sa semifinală de Grand Slam din carieră, Denis Shapovalov (22 de ani) e convins că are toate armele pentru a trece de Djokovic și a avansa în finala de la Wimbledon.

Denis Shapovalov à terre après sa victoire contre Karen Khachanov en quart de finale de Wimbledon 2021

Credit imagine: Getty Images

Un talent enorm, Shapovalov nu a reușit încă să confirme la cel mai înalt nivel, mereu părând că nu poate depăși un anumit prag. Lipsa de concentrare în momentele cheie a fost mereu o problemă, dovadă în acest sens și partida de la Roma, cu Nadal, de acum două luni. A avut mingi de meci împotriva ibericului, dar în cele din urmă a cedat.
O accidentare (problemele medicale au fost o altă cauză pentru bararea ascensiunii lui Shapovalov) l-a privat de prezența la Roland Garros, dar la Wimbledon a arătat de multe ori încântător. A "supraviețuit" la două dispute de 5 seturi - cu Kohlschreiber și Khachanov -, iar acum canadianul are încredere că poate să îl elimine pe numărul unu mondial, jucător care a cucerit ambele titluri de Grand Slam din 2021.
"În ultimele meciuri directe cu Nole, situația a fost foarte echilibrată. Mă simt foarte bine, atât fizic, cât și mental. Evident, el joacă foarte bine și va fi o bătălie grea. Dar când intri în teren, scorul e 0-0. E un meci de tenis, orice se poate întâmpla. Voi lupta pentru fiecare punct și voi crede în mine. Cred că am suficiente argumente încât să câștig partida", a spus Shapovalov, citat de atptour.com.

Wimbledon 2021 | Shapovalov a clacat aproape mereu în momentele importante

Shapovalov este extrem de încrezător în declarații, însă o victorie a sa azi ar reprezenta poate surpriza anului în tenis, judecând după nivelul avut de Djokovic. În plus, până acum, Denis nu a demonstrat că poate să aducă jocul său de tip "A" în confruntările cu mare miză. Anul trecut, la US Open, canadianul ajungea până în sferturi, cea mai bună performanță a sa la un Grand Slam. Acolo, deși pleca favorit în disputa cu Pablo Carreno Busta, a cedat neașteptat, dovadă că nu poate face față presiunii. Între timp, însă, el susține că lucrurile s-au schimbat și că are mult mai mare încredere în propriile forțe.
6-0 este scorul întâlnirilor directe Djokovic - Shapovalov. Totuși, așa cum a punctat canadianul, ultimele dispute au fost echilibrate. În 2020, pe hard, Nole se impunea cu 4-6, 6-1, 7-6(4), pentru ca anul acesta, la ATP Cup, sârbul să câștige disputa cu un dublu 7-5.
1-13 este raportul victorii/înfrângeri pentru Shapovalov, în confruntările cu jucătorii de TOP 5 ATP. Singurul succes în fața unui sportiv aflat pe primele poziții în ierarhia ATP a venit în 2017, când l-a învins pe Nadal la Rogers Cup.
În cealaltă semifinală de la Wimbledon, se întâlnesc Berrettini și Hurkacz, italianul fiind mare favorit. Disputa aceasta e prima programată, pe terenul central de la All England Club (ora 15:30), confruntarea dintre Djokovic și Shapovalov urmând a începe, probabil, după 17:30.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo