Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep poate obține titlul de jucătoarea lunii iulie după titlul de la Wimbledon 2019

Irina Aldea

Publicat 07/10/2019 la 16:27 GMT+3

Simona Halep, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA, a fost nominalizată la titlul de „jucătoarea lunii iulie”, grație parcursului remarcabil de la Wimbledon și titlului obținut la All England Club la capătul a două săptămâni magice petrecute pe iarba londoneză.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep este fără doar și poate jucătoarea care s-a aflat în ultima lună în lumina reflectoarelor datorită rezultatului obținut la Wimbledon. Românca în vârstă de 27 de ani a cucerit, pe 13 iulie, al doilea ei titlu de Grand Slam, învingând-o în marea finală pe Serena Williams, locul 9 WTA, cu scorul de 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat doar 55 de minute de joc. Efectul rezultatului final a fost cu atât mai surprinzător întrucât Simona Halep nu se afla inițial printre favorite la câștigarea mult râvnitului trofeu „Venus Rosewater”.

Cu cine concurează Simona Halep pentru titlul de "jucătoarea lunii iulie"

Printre jucătoarele nominalizate se regăsește și Serena Williams, care a reușit să ajungă pentru al doilea an la rând în finala competiției londoneze, însă pe care le-a pierdut (în 2018 în fața jucătoarei din Germania, Angelique Kerber, iar în 2019 în fața Simonei Halep). Mai apoi, în cursa pentru titlul de jucătoarea lunii iulie” se mai află și Jil Teichmann, locul 54 WTA, care a cucerit de curând turneul de la Palermo, impunându-se în faţa olandezei Kiki Bertens, locul 5 WTA, cu scorul de 7-6 (3), 6-2.
Cea de-a patra jucătoare nominalizată este letona Anastasija Sevastova, locul 11 WTA, care s-a impus la competiția organizată la Jurmala, învingând-o în ultimul act pe poloneza Katarzyna Kawa, locul 128 WTA, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-4, după două ore și 11 minute de joc. Câștigătoarea este aleasă prin vot, de către fani, pe site-ul oficial al WTA.

Simona Halep, evoluții impresionante la cel de-al treilea titlu de Grand Slam al sezonului

Simona Halep a impresionat prin parcursul avut la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ea a cedat în șapte partide un singur set, chiar în fața Mihaelei Buzărnescu, pe care a întâlnit-o în turul secund. Constănțeanca le-a învins pe iarba londoneză pe Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Victoria Azarenka, Cori Gauff, Shuai Zhang, Elina Svitolina și Serena Williams. Pe aceasta din urmă o mai învinsese o singură dată în zece partide disputate, în 2014, în grupele Turneului Campioanelor.
Anul acesta, Naomi Osaka (ianuarie), Belinda Bencic (februarie), Ashleigh Barty (martie), Petra Kvitova (aprilie), Kiki Bertens (mai) și Ashleigh Barty (iunie) au fost desemnate jucătoarele lunii în cadrul sondajelor lansate pe propriul site de către WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo